ZABORAVLJENI

> 18:36

Nekad i sad. 

Dončić i kompanija krenuli ka osvajanju Beograda!

NEKAD pre 20 godina veliki sastav Partizana je posle 8:8 na Banjici u Splitu u atmosferi koja je bila dekor devedesetih pobedio Jadran 3:1 i osvojio prvi trofej posle ukidanja sankcija,ostvarili prvi trijumf jedne ekipe u Hrvatskoj i u vitrinu ubacili jedini trofej koji nisu imali.

SAD . ima predigru. Pre ne znam koliko zainteresovali se Dejani Savić i Jovović za datum osvajanja trofeja. Pronadjem 16.maj 1998.

- Super pravimo tada skup 20 godina. Bolje sami da organizujemo, niko drugi se neće setiti.
Tako i bi. Sami su se organizovali, niko drugi se nije setio.
Skup danas u restoranu Rista Maljkovića. Svi koji su ti su došli: Kuki, Oliva, Risto, Rambo, Boban. Splića, Ninkov, Gane,Dača, Boris, trojica Dejana Savić, Dejan Jovovic i Perišić.Nije bilo Vujasa, Sora, Ribića i četvrtog Dejana Udovičića. Opravdano.

- Dodji, pozvan si.
- Neko mora i da radi, šalji slike-kažem Jovoviću.

Poslao je nešto, moraće Jelenić da mu obezbedi telefon sa boljom kamerom.
I priča o tim danima. Loša igra u kamernoj atmosferi na prepunoj Banjici, jedva ostvarenih 8:8 i rapsodija u odbrani u grotlu Poljuda i velikih 3:1. Igra koja je u obilju zvižduka izmamila i stidljive aplauze onih koji znaju šta je vaterpolo.

- Treba ovo negovati. Ne zbog nas mada je uvek lepo kad se skupimo koliko zbog ovih koji dolaze. Ovo ti je dan kad su Zaboravljeni na sceni- poručiše dok su držali veliki poster Tempa.
20 godina. A kao da je juče bilo.

Slavljeni i zaboravljeni 
Toliko

Piše: Dejan Stevović

JOŠ SPORTA:

Gvardiola: Nemamo 300.000.000 da ulažemo svakog leta!

Rim - Novak lako među 16 najboljih

Tošić odlazi kod Piksija u Kinu

Kreću pregovori - Finiks dolazi po Dončića