Partizanovi klinci do 12 godina u finalu turnira u Dubrovniku, dve godine stariji se bore za bronzu!

> 12:29

I ako se klub nalazi u najtežoj situaciji u istoriji, i ako gradske vlasti u Beogradu se maćehinski odnose prema najboljoj vaterpolo školi na svetu, i ako Vaterpolo savez Srbije ne čini ništa da pomogne klub koji decenijama daje reprezentativce i olimpijske šampione ovoj državi, klub, roditelji i deca nastavljaju sami da dostojno reprezentuju svoj klub, grad i državu u svetu!

Ćolo našao zamenu za Grizmana

Posle trijumfalnog pohoda U16 ekipe na turnirima u Belgiji i Beogradu, 10 utakmica 9 pobeda i jedna nerešena, dva zlata, U15 zlato u Belgiji, U11 srebro u Belgiji, na red su došli vaterpolo majstori U12 i U14 na najvećem omladinskom turniru Tomo Udovičić u Dubrovniku! I to kako, jedno finale, jedna borba za bronzu, sve pobede uz samo jedan poraz i to na peterce.

Ekipa U12 je u polufinalu razbila domaćina VK Jug 9:1, posle niza pobeda protiv Cavtata 9:2, Medvešćaka 16:1, Rome 14:1 i Poška 10:3!

I ekipa U14 je večeras je igrala polufinale, ali je posle prave drame poražena na peterce od VK Primorac, a posle pobeda nad Triglavom 12:5, Romom 6:4, Vojvodinom 9:2, Mediteraneom 12:5!

Jedna medalja je sigurno osvojena, zlato je na dohvat ruke, baš kao i bronza u dve godine starijoj konkurenciji i onda prosečnom vaterpolo navijaču nije jasno čime se zaslužio takav odnos! Ta deca će u budućnosti nositi plavu kapicu i grb Srbije i na balkonima i u kuloarima skuštine grada istima će se ponositi političari koji ništa nisu učinili da im se omogući normalan rad!

Možda će neko u šali reči da je to zato jer su se čeličili u Banjičkoj ledenoj vodi, ali takvo poimanje stvarnosti govori u kojem je problemu ovaj trofejni sport ako se za Partizan ne nađe rešenje! Za svetsku dominaciju jako malo treba, topla voda i normalni uslovi za rad, a VK Partizan ima dokazanu metodologiju i armiju dece koja vole svoj klub, grad i državu, i zato stavite prst na čelo, treba prenebregnuti sitne interese pojedinih lokalnih moćnika i pustiti ih da rade. Da nastave ozbiljan i mukotrpan rad u obrazovanju, vaspitanju vrhunskih sportista! Ako neka od te dece i ne budu pevala himnu na postolju olimpijskih igara, biće dobri članovi društva koji će pomagati drugoj deci da izbegnu zamke društvene svakodnevnice! A tako malo treba na dobrobit svih, gospodo pamet u glavu!

JOŠ SPORTA: 

Hamiltonu pet pozicija pozadi!

Dva za 30 miliona! Tako to radi Juve

Oglasio se Čeh prvi put nakon raskida saradnje

Greg saopštio spisak - da li je "drim tim" već osvojio zlato?