Vaterpolo klub Partizan tuži Banjicu!

> 19:52

Vaterpolo klub Partizan najavio je da ne prihvata odluke Ustanove sportski centar "Voždovac" i najavio podnošenje tužbe radi utvrđivanja prava svojine. 

Donald: "Osam prepreka do šampionske titule"

"Upravni odbor Partizana doneo je odluku da ne prihvata zahtev Ustanove sportski centar 'Voždovac', kojim se od Partizana traži predaja kopija ključeva svih prostorija koje se nalaze u predmetnom objektu. Po zahtevu od Partizana se traži i da se direktoru USC 'Voždovac' obezbedi nesmetan pristup u sve prostorije objekta, kao i da se oslobodi jedna kancelarija koju će koristiti USC 'Voždovac", navodi se u saopštenju kluba.

"Upravni odbor je direktoru VK Partizan Tatijani Rakas naložio da kod nadležnog suda podnese tužbu radi utvrđivanja prava svojine na objektu", dodaje se.

Takoše, Partizan podseća da je Privredni sud u Beogradu 23. maja 1997, u skladu sa ranijim rešenjima Skupštine opštine Savski venac i Višeg privrednog suda, doneo Rešenje kojim se upisuje pripajanje Preduzeća SRC "Banjica" Vaterpolo klubu Partizan.

"Direktoru je naloženo i da se pokrene Upravni spor protiv Rešenja gradonačelnika Beograda od 22. decembra 2017, po kome Partizan svoj deo prostora na objektu treba da ustupi USC 'Voždovac", stoji u saopštenju Partizana.

U toku dana se pojavila informacija da se Partizan dogovorio sa predsednikom opštine Aleksandrom Savićem, da u narednom periodu opština Voždovac preuzme sve troškove kako klub ne bi propao.

"Na sastanku gospodina Savića i predsednika Upravnog odbora Partizana Aleksandra Šoštara, kao ni na ranijim sastancima, nije bilo reči o imovini, već o sportskim pitanjima i problemima", naveo je Partizan.

"Vaterpolo klub Partizan je za kratko vreme, od kada ima saznanje o Rešenju gradonačelnika o ustupanju svog dela prostora USC 'Voždovac' i o rezultatima spora između SO Voždovac i SO Savski venac, u koji nije bio umešan, bio maksimalno konstruktivan u iznalaženju adekvatnog rešenja svih spornih pitanja", saopštio je klub.

Crno-beli su na kraju naveli da će interese vaterpolo velikana braniti zastupati advokatske kancelarije Milorada Panjevića, Danila Pašajlića, Tome File, Gorana Petronijevića i Dragoslava Slovića. 

JOŠ SPORTA:

Marinakis udara po džepu!

Tijana napada titulu!

Lazović odlazi u Nemačku?

Partizan razvija nove projekte