Partizan osvajač Internacionalnog turnira za mlade vaterpoliste

> 10:44

U Beogradu je zavrsen Internacionalni turnir za mlade vaterpoliste, a kako je sve proteklo pogledajte OVDE. Prvi tim Partizana pobednik je Internacionalnog turnira za mlade vaterpoliste, pošto je u finalu savladao ekipu Crvene Zvezde, rezultatom 9:8, u jednoj uzbudljivoj i neizvesnoj utakmici, do poslednjeg sudijskog zvižduka. Za Partizan je čak 5 golova postigao Branković, dok su Mitrović, Aleksić, Gak i banović postigli po jedan gol. Za Crvenu Zvezdu strelci su bili Kovačević sa 3, Srejić i Martinović po 2, dok je Radović postigao jedan gol. 

Treće mesto je zauzela ekipa atinskog Palio Falira, koja je takođe u jednoj tvrdoj i neizvesnoj utakmici savladala drugi tim Partizana rezultatom 11:9, koji je samim tim zauzeo četvrto mesto. Strelci za Partizan bili su Latinović sa 3 gola, Dimitrijević sa 2, dok su Arsić, Vasić i Drašković postigli po jedan gol. 

Peto mesto pripalo je ekipu Juga, šesti je PAOK, sedmo mesto su zauzele Barakude iz Nirnberga, dok je poslednje mesto pripalo grčkom Etnikosu.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Arsenije Mitrović iz VK Partizan, dok je najbolji golman došao iz VK Crvena Zvezda, Vladimir Mišović.

Polufinalne utakmice Internacionalnog turnira za mlade vaterpoliste obeležile su zaista uzbudljive borbe, i pravi vaterpolo ratovi u samom bazenu, pa je publika mogla biti zadovoljna prikazanim.

Partizan 1 je u jednoj pravoj vaterpolo goleadi savladao atinski Palio Faliro rezultatom 17:10. Najefikasniji u redovima Partizana bio je Mitrović sa 4 gola, pratio ga je Šofranac L sa 3, po dva su postigli Gak, Šofranac A i Manojlović, dok su po jedan postigli Branković, Jakšić, Bućan i Petrović.

U drugom polufinalu Crvena Zvezda je u meču jakih odbrana savladala drugi tim Partizana rezultatom 10:6, i tako zakazala "večiti derbi" u finalu ovog turnira.

Najefikasniji u redovima Crvene Zvezde bio je Radović sa 4 gola, Janjić i Acković sa 2, zatim Mihailović i Deebeljak sa jednim golom.

U redovima Partizana golove su postigli Cvetković 3, Maljković, Latinović i Ninčić po jedan gol.

U mečevima za plasman od 5 . do 8. mesta PAOK je savladao Etnikos rezultatom 8:5, dok je Jug savladao ekipu Barakudasa rezultatom 11:2.