Nastavak Internacionalnog turnira za mlade vaterpoliste donosi dosta uzbuđenja

> 20:33

Večeras se završava takmičemke po grupama na Internacionalnom turniru za mlade vaterpoliste do 17 godina u Beogradu, a kako je takmičenje proteklo do sada može pogledati na našim stranicama.

Prava revija vaterpola okupila je sam krem evropskih klubova, i najtalentovaniju decu iz nekoliko evropskih velikana. Partizan, Crvena Zvezda, Jug, Etnikos, su samo neki od klubova, koji učestvuju na ovom turniru.

U četvrtak veče smo ušli u samu završnicu, koja će odlučiti ko će se boriti za medalje, a ko za plasman.

Partizan 2 je savladao Etnikos rezultatom 18:3, i tako na najbolji način zatvorio takmičenje po grupama. Drugi tim Partizana je bio dominantna ekipa tokom čitave utakmice, i sa pravom odnosi pobedu sa ove utakmice. Strelci za Partizan bili su Dimitrijević, Maljković, Latinović, Cvetković po 3 gola, Vasić i Bašica po dva gola, dok su Stefanović i Drašković postigli po jedan gol. 

Uspeha su imali i beogradski "crveno-beli" koji su takođe ubedljivo savladali svoje protivnike, atinsku ekipu Palio Faliro i to rezultatom 12:4. Strelci za Crvenu Zvezdu bili su Radović sa 5 golova, Kovačević 3 gola, dMihailović 2, dok su Janjić i Žeželj su postigli po gol. 

Na kraju takmičenja i grupi A, Crvena Zvezda je osvojila 7 bodova, Falio Paliro 6, Partizan 2 4, dok je Etnikos ostao bez bodova.

U derbiju ovog turnira, i pravoj vaterpolo poslastici večeri, prvi tim Partizana je savladao ekipu Juga rezultatom 12:6. Imali su Dubrovčani prednost u prvom delu igre, ali je u drugom delu proradila granitna odbrana Partizana, pa su crno-beli dečaci uspešno meč priveli kraju. 

Najefikasniji u redovima Partizana bio je L. Šofranac sa pet golova, pratili su ga Mitrović sa 3, kao i A.Sofranac, Branković, Manojlović i Bućan sa po jednim golom. 

U poslednjem meču prvog dela turnira PAOK je savladao ekipu nemačkog Barakudasa rezultatom 16:5. 

Partizan je zauzeo prvo mesto u grupi B sa maksimalnih 9 bodova, druga je ekipa Juga sa 6, PAOK je zauzeo treće mesto sa 3, dok je poslednja ekipa Barakudas bez osvojenog boda. 

Četvrtfinalne utakmice su svakako za sve najvažnije utakmice na turniru, a u prvom četvrtfinalu videli smo pravu rovovsku borbu, u kojoj nije bilo previše iznenađenja. Naime, ekipa Falio Paliro je posle velike borbe savladala ekipu PAOK-a rezultatom 8:5, i na taj način se plasirala u polufinale turnira, dok je ekipa PAOK-a otišla u borbu za razigravanje. 

Partizan 2 je u jednoj pravoj rovovskoj borbi savladao ekipu Juga rezultatom 6:5, i na taj način napravio jedno veliko iznenađenje i zakazao "večiti derbi" u polufinalu sa Crvenom Zvezdom. Utakmica je bila neizvesna do poslednje sekunde, a na kraju veliko slavlje Partizanovih momaka i u bazenu, ali i navijača na tribinama. Golove za Partizan postigli su Drašković i Latinović po 2, dok su Ilić i Dimitrijević postigli po jedan gol. 

Kao što već pomenusmo, Crvena Zvezda je takođe izborila plasman u polufinale, pobedivši ekipu Barakudas rezultatom 21:3. I po rezultatu se vidi da se pobednik nijednog momenta nije dovodio u pitanje, pa je na kraju sasvim zaslužena pobeda "crveno-belih". Golove za Crvenu Zvezdu postigli su Debeljak 4, Žeželj i Kovačević po 3 gola, Janjić A, Janjić M, Radović i Acković po 2 gola, dok su gavrilović, Milojević i Martinović postigli po jedan gol. 

Prvi tim je lako savladao Etnikos rezultatom 20:2. Ponednik se nije dovodio u pitanje od samog početka, i jedino je bilo pitanje kojom razlikom će Grci btii ispraćeni sa bazena. Najefikasniji u redovima "crno-belih" bio je Šofranac A sa 4 gola, pratili su ga Manojlović i Branković sa po 3, Petrović, Gak i jakšić su postigli po dva gola, dok su Živojinović, Mitrović, L Šofranac i Bućan postigli po gol. 

Polufinalni mečevi se igraju večeras, a sutra u prepodnevnim časovima je i finale, koje direktno možete pratiti na stranicama našeg portala.