Počeo Internacionalni turnir za mlade vaterpoliste u Beogradu

> 21:14

Večeras je u Beogradu počeo Internacionalni turnir za mlade vaterpoliste, starosti do 17 godina, a kompletan raspored i satnicu turnira možete pogledati u našim vestima.

Prvo kolo turnira donelo je nekoliko zaista kvalitetnih utakmica, pa su pravi ljubitelji vaterpola mogli da uživaju u izuzetno kvalitetnim utakmicama.

Na samom startu turnira, Crvena Zvezda je bila bolja od grčkog Etnikosa rezultatom 11:4. Momci u "crveno-belim" kapicama su u svakoj četvrtini uspevali da pobede protivnika, pa je kao posledica takve igre stigla i ubedljiva pobeda.

Najefikasniji u ekipi Crvene Zvezde bio je Marko Radović sa 7 pogodaka, dok su Kovačević, Debeljak, Martinović i Žeželj postigli po gol.

Partizanov drugi tim nije uspeo da savlada ekipu Falira koji je stigao iz Atine na ovaj turnir, a gosti su bili bolji rezultatom 10:8.

Mladi Partizanovi dečaci su bili bolji tokom prvog dela meča, ali je u poslednje dve četvrtine grčki tim uspeo da preokrene rezultat i odnese prvu pobedu.

Za Partizan su golove postigli Cvetković i Latinović po 3, dok su Vasić i Drašković postigli po jedan gol.

Jug je očekivano savladao ekipu PAOK-a, rezultatom 10:4. Držali su se momci iz Soluna tokom čitavog prvog poluvremena, ali je u drugom u bazenu postojala samo jedna ekipa, i to iz Dubrovnika. Na kraju, sasvim očekivana pobeda ekipe Juga.

Crvena Zvezda i Partizan 2 su u jednoj izuzetno uzbudljivoj utakmici igrali nerešeno rezultatom 8:8. Izuzetno kvalitetna igra na obe strane, i to u oba pravca, rezultirala je pravom vaterpolo poslasticom, u kojoj su mogli da uživaju navijači obe ekipe. Za Crvenu Zvezdu su bili strelci Kovačević sa 3 gola, Janjić 2, Debeljak, Acković i Martinović po jedan gol, dok su za Partizan 2 strelci bili Arsin 3, Latinović i Vasić sa po 2, i Cvetković sa jednim golom. 

Prvi tim Partizana je u pravoj vaterpolo rapsodiji savladao ekipu Barakudas iz Nirnberga rezultatom 29:0. Sam rezultat pokazuje da su "crno-beli" momci dominirali u svakom segmentu igre, i kao rezultat ozbiljnog pristupa došla je i za sada neviđeno ubedljiva pobeda. 

Golove za Partizan postigli su Manojlović 6, Mitrović 5, A. Šofranac i L. Šofranac po 4, zatim Banović i Aleksić po 3, Bućan 2, i Gak i Jakšić po jedan gol.

Prva utakmica drugog kola Internacionalnog turnira za mlade vaterpoliste, donela je mnogo uzbudđenja, a u duelu dva grčka kluba, Palio Faliro je pobedio Etnikos rezultatom 12:7. 

U drugoj utakmici nije bilo previše iznenađenja pošto je prvi tim Partizana ubedljivo savladao ekipu grčkog Etnikosa rezultatom 23:6, pa su tako momci na samo dve utakmice postigli ukupno 52 gola, što verujemo nije skorije viđeno u modernom vaterpolu. U bazenu je postojao praktično samo jedan tim, a to je vidljivo i iz rezultata ove utakmice. 

Strelci za Partizan bili su Šofranac sa 6 golova, zatim Aleksić, Mitrović, Branković i Manojlović sa po 3 gola, Banović i Bućan po dva gola, dok je Jakšić postigao jedan gol. 

Ubedljiva je bila i ekipa Juga, koja je savladala nemački Barakudas rezultatom 17:4. 

Ostanite uz nas, jer nas i u popodnevnom terminu očekuje dosta uzbuđenja.