Partizanova pobeda opomena za sve u srpskom vaterpolu

> 12:27

Vaterpolisti Partizana rođeni 2002. godine i mlađi, juče su pobedom u finalu protiv Mladosti iz Zagreba, završili učešće na turniru Mali medo u zagrebu, i tako postali jedina srpska ekipa koja je osvojila starosne turnire u Dubrovniku, Makarskoj i na kraju u Zagrebu. Rezultat vredan svakog poštovanja.

Kada pogledate unazad godinu dana, kroz šta su sve prošli ti momci, ne možete a da im se ne divite, na snazi i energiji da ustraju, kako bi se bavili onim što vole najviše na svetu. Da igraju vaterpolo, da pobeđuju u zemlji i širom regiona, i tako ponosno predstavljaju čuvenu srpsku školu vaterpola. A šta su dobili zbog svega napravljenog? Hladne bazene i zid ćutanja.

Ne, iluzno je i razmišljati da su vreme provedeno van bazena zaboravili Partizanovi zlatni dečaci. Hladni bazeni na Banjici zbog neplaćenih računa, u momentima kada su se pripremali za prolećni šampionski pohod, su verovatno kost u grlu, ne samo njima, već i stručnom štabu, roditeljima, i odnosi se na čitav klub a ne samo na jednu generaciju. Da ne beše tada naših zlatnih momaka Prlainovića i Gocića, koji su Partizanove dečake ugostili u „srpskom Solnoku“, možda bi čak i čitava sezona bila dovedena u pitanje.

Ovi dečaci su u prvim izjavama istakli lep provod u Zagrebu, organizaciju na vrhunskom nivou, zatim gostoprimljivost publike na „Šalati“. Sigurno je da žale zbog činjenice da u Srbiji nema turnira ovog tipa, gde bi snage mogli da odmere sa velikanima iz regiona poput spomenutog Solnoka, Vašaša, Mladosti iz Zagreba, Primorja, Jadrana, pa što da ne i grčkih velikana poput Olimpijakosa. Vaterpolo jeste naš najtrofejniji timski sport, ali da bismo održali kontinuitet zlatnih generacija, potrebno je ulagati u njih, negovati ih, prepoznati kvalitet i za njih se boriti. Slikanje sa trofejem u ruci je na kraju najlakše.

Još jedan trofej je u vitrinama, i čeka da na njega padne prašina. Da li će za neki mesec pasti prašina i na sve probleme sa kojima se suočava vaterpolo, zavisi samo od angažmana čelnih ljudi u našem sportu, a njih pozivamo da se konačno probude i počnu da rešavaju nagomilane probleme.

 

Još sporta:

"Milioneri" doveli zamenu za Dembelea!

Đurđević menja boje! Partizanu 2,5 miliona evra!

Real se okliznuo na Bernabeuu - Asensio je nova super zvezda Madriđana!

SMS heroj Lacija! Milan savladao Kaljari, Napoli preokretom srušio Atalantu!