Partizan nastavlja dominaciju u mlađim kategorijama

> 09:22

Mladi vaterpolisti Partizana su i ovog vikenda nastavili dominaciju u mlađim kategorijama, jer su u 2000., 2004. i 2006. godištu nastavili ono što su njihovi vršnjaci 2002. godište ostvarili proteklog vikenda.

U Kragujevcu u sudaru momaka 2000. godišta je bilo veoma neizvesno, jer su i Partzan i Radnički prikupili po 7 poena. Partizan je pobedio svoju drugu ekipu rezultatom 9:5, zatim Spartak Prozivku 17:8, a na kraju sa domaćim Radničkim igrao nerešeno rezultatom 7:7. Kragujevčani su osim meča sa Partizanom, ostvarili pobede protiv Spartaka 12:4, i drugog tima Partizana 9:8, pa su titulu osvojili igrači Partizana zbog ostvarene bolje gol razlike.

U polufinalnoj grupi godišta 2006. Partizan je savladao Spartak Prozivku ubedljivo sa 19:0, Valjevo sa 13:2, kao i Taš sa rezultatom 13:1, pa će večeras od 20.45 igrati u finalu ovog takmičenja za trofej prvaka Srbije. 

U drugoj polufinalnoj grupi Zemun je prvi sa dve pobede, i to protiv Naisa sa 10:2, i Vojvodine 6:2, Šabac ima tri boda, kao i Vojvodina, dok je Nais bez bodova.

Poznati su i finalisti koji će se boriti za trofej u 2004. godištu. Iz grupe A prva ide Vojvodina sa 6 bodova, druga ide Crvena Zvezda sa 5, dok je treće mesto zauzela ekipe Beograda sa jednim bodom a poslednje Valisa bez bodova, nakon dva kola. Ipak, situacija je jasna pa poslednje kolo neće imati uticaja na plasman grupe A.

Grupa B nije donela iznenađenja, jer je Partizan pobedama nad Spartakom od 15:1, Starim Gradom 17:3, i Radničkim 13:5, zauzeo prvo mesto u grupi sa 9 bodova. Radnički je savladao Stari Grad rezultatom 17:6, kao i Spartak proivku 8:4, i na taj način zauzeo drugo mesto u grupi, a Stari Grad je zauzeo treće mesto pobedivši Spartak rezultatom 3:2, dok su poslednji Subotičani bez bodova.

Još sporta:

Gvardiola želi srpske bisere! Milioni stižu u "Ljutice Bogdana"!

Sevilja potvrdila transfer, Španac dobija novu priliku u Primeri

Tako to radi Bajern, samo što su ga doveli, poslali ga na pozajmicu

Nula Voše u generalnoj probi pred start Superlige Srbije