„Delfini“ odradili prvi trening u Budimpešti

Savić izbacio rani jutarnji trening, ali pojačao ritam rada

> 20:03

Vaterpolo reprezentacija Srbije je danas imala prvi trening u plivalištu "Alfred Hajoš" u Budimpešti, gde će se igrati utakmice na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Trening olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona trajao je 60 minuta. Prvo je Vladimir Pavlović odredio plivačke deonice, sledilo je uvežbavanje tehnike, šutiranja na gol i na kraju igre, navodi se u saopštenju na sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

- U nedelju je trebalo da treniramo u devet ujutru. Odlučio sam da taj rad preskočimo, ali ćemo posle podne imati jak trening. Takođe ćemo i na dan susreta sa Južnom Afrikom odraditi jak trening i u teretani i bazenu - rekao je selektor Dejan Savić.

U saopštenju Saveza se navodi da se na svakom koraku oseća da predstoji veliki događaj.

- Istina, još ne štima sve na „Alfred Hajošu“, ali nema sumnje da će do sutra kada startuju žene sve biti kako treba - dodaje se.

Vaterpolo reprezentacija Srbije će u ponedeljak početi učešće na takmičenju u Budimpešti, na kojem će braniti trofej svetskog prvaka.

Srbija je u Grupi C sa Južnom Afrikom, Grčkom i Španijom.

Prva utakmica u preuređenom plivalištu koje na tribinama umesto 6.000 prima 8.000 gledalaca, igraće se protiv Južne Afrike u ponedeljak od 17.30.

Još sporta:

Drugo veliko pojačanje iz Milana! Napadač u suzama napustio San Siro!

Mandžukić izneo "prljav veš"! Uoči finala LŠ, dvojica igrača napravili haos, Alegri im rekao da lete iz ekipe!

Murinjo progovorio o ostanku Ibre u Junajtedu!

Zarić uzeo zlato! Srbija ima prvaka sveta u bacanju koplja!