Jelena Dokić: "Pobeđivala bih da nije bilo mog oca"

> 11:25

Jelena Dokić, nekadašnja jugoslovenska i australijska teniserka, rekla je da bi verovatno postigla velike uspehe u karijeri da nije bilo oca Damira.

Dokićeva je u poslednjih nekoliko nedelja u žiži javnosti zbog svoje knjige "Nesalomiva" u kojoj je otkrila sve užasne detalje zlostavljanja koje je od oca trpela tokom karijere.

Devojka rođena u Osijeku otkrila je da je jedne noći, nekoliko meseci pošto je svu zaradu prepisala ocu, napustila dom sa samo jednim koferom i torbom sa reketima. Bilo joj je zabranjeno da razgovara sa mlađim bratom nekoliko godina, zbog čega je 2008. razmišljala da naudi sebi.

"Da nije bilo zlostavljanja... možda bih osvojala Grend slemove i bila prva na svetu", rekla je Dokićeva u intervjuu za francuski "Hafington".

"Sigurno je da bih ostala u top 5 ili top 10. Volim tenis, ove godine sam opet počela da igram, pa mi je ta nova šansa uvek u glavi. Potpuno sam zalečila rane i mislim da ponovo mogu da budem na terenu".

Ona je otkrila i zašto je napisala knjigu.

"Samo sam želela da pronađem način da budem srećna. Prošla sam kroz depresifnu fazu, umalo sam sebi okončala život, ali sam želela da se borim i da živim. Uvek sam želela da napišem knjigu, bilo je samo pitanje trenutka kada sam psihički spremna na to", zaključila je Jelena.

Damir Dokić poznat je po nasilničkom ponašanju – osim što je fizički i psihički zlostavljao ćerku, jednom je na US openu napravio skandal i razbio telefon jer nije bio zadovoljan porcijom lososa, na Vimbldonu je izazvao skandal noseći zastavu svetog Georgija, a 2009. je u pritvoru proveo 15 meseci zbog pretnje ručnom bombom australijskom basadoru u Srbiji.

JOŠ SPORTA: 

Real preplaćuje svog novog golmana, da li znate zašto?

Sakramento poražen, Bogdanović pokazao od kakvog je materijala napravljen

Da li će Miha večeras spasiti posao u Torinu?

SUPERSPORT365 SPECIJAL - Partizan i Crvena Zvezda čekaju protivnike na žrebu u Nionu!