Najbolji teniser sveta Novak Đoković bez borbe je osvojio titulu na Završnom Mastersu u Londonu, pošto se Rodžer Federer povukao zbog povrede.

FEDERER PREDAO ĐOKOVIĆU: Nisam spreman da se takmičim sa Novakom!

> 17:53

Đoković i Federer trebalo je da se nađu na terenu od 19 časova, ali je Švajcarac bio primoran da odustane zbog problema sa povredom leđa.

Federer je na poslednji trening pred meč kasnio čak 45 minuta, a posle toga odlučio je da uopšte ne izlazi na teren pre finala. Tada je počelo da se sumnja na povredu, ali nikakva potvrda iz „O2 arene“ nije stigla.

Ipak, Rodžer se zvanično povukao pre početka meča, verovatno u želji da se oporavi za finale Dejvis kupa, koje se igra za pet dana. On je izašao na teren i publici se izvinio što je morao da odustane.

„Nisam spreman za meč, pokušao sam sve - antibiotike, pokušao da se zagrejem, ali ništa nije funkcionisalo. Ne mogu da se takmičim sa Novakom. Nadam se da razumete. Želeo sam da izađem pred vas i izvinim se što nisam u mogućnosti da nastupim. Izvinite još jednom“, rekao je Federer publici u Londonu.

Osvajač 17. Gren slem titula naveo je da je u pitanju povreda leđa.

„Povredio sam leđa u završnici jučerašnjeg meča sa Vavrinkom. Veoma sam razočaran i nadam se da ću uskoro biti bolje“, dodao je Federer.

Đoković je tako na nesvakidašnji način stigao do četvrtog trofeja na turniru osmorice najboljih, trećeg uzastopno.

Umesto finalnog meča trebalo bi da se igra egzibicija između Novaka Đokovića i Endija Marija, a posle toga će se na terenu naći dublovi Mari/Mekinro – Henman/Keš.