Novak Đoković obezbedio je plasman u polufinale Mastersa u Londonu, pošto je savladao Stena Vavrinku sa 2:0 (6:3, 6:0) i u poslednjem kolu Grupe A protiv Berdiha juri pobedu za obezbeđivanje prvog mesta do kraja godine

VAVRINKI SAMO TRI GEMA: Đoković razbio Švajcarca sa 2:0!

> 21:21

Vavrinka je na samom početku meča napravio brejk, ali se već u prvom svom servis gemu susretao sa brejk loptama. Nekako je to uspeo da prebrodi, a onda je Nole počeo da igra svoju igru. Bez problema je osvojio servis, a onda vratio brejk sa nulom, da bi potom ponovo bez izgubljenog poena došao do prve prednosti na meču od 3:2. Da je u nezaustavljivoj seriji Novak je pokazao i u narednom gemu, gde je ponovo sa nulom, došao do novog brejka i vođstva od 4:2 i krenuo nezaustavljivo ka prvom setu, koji je i dobio sa 6:3.

U drugom setu Đoković je počeo, onako kako ga je i završio. Odmah je napravio brejk, a potom bez mnogo problema odbranio svoj servis, a posle toga samo je on postojao na terenu O2 Arene i dobio drugi set sa 6:0!

Novak Đoković bi se pobedom primakao i osiguravanjem prvog mesta na ATP listi do kraja godine, za šta su mu potrebne još dve pobede, a u poslednjem kolu igra protiv Tomaša Berdiha.

U prvom meču Grupe A Berdih je savladao Marina Čilića sa 2:0 (6:3, 6:1) i na taj način je sačuvao šansu da ode dalje.