Ubistvo novinara odlaže teniski klasi u Džedi

> 15:22

Zbog nedavnog nestanka, potom i ubistva novinara Džamala Kašogija, susret između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala bi mogao da se odloži. 

Ko kaže da žena ne zna da ga zabije (VIDEO)

Prvobitno je bio plan da se egzibicioni meč između Nadala i Đokovića odigra u Džedi (Saudijska Arabija) u decembru mesecu. Ipak, zbog nedavnog ubistva novinara Džamala Kašogija, stvari su se malo promenile, pa su dva tenisera pod pritiskom da otkažu ovaj duel. 

Organizacija Amnesti Internešenal je kontaktirala oba tenisera, koji bi zbog svoje velike popularnosti, mogli da skrenu ljudima pažnju na užasno stanje po pitanju ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji. 

Možda je organizacija ovog teniskog klasika upravo plan čelnika da skrenu pažnju sa ovih događaja. Po dogovoru, Đoković i Nadal bi trebali da prime po milion dolara za pojavljivanje na egzibiciji. 

Brazil i Argentina su igrali prijateljsku utakmicu u utorak u Džedi, a za januar je planirano da Juventus i Milan tamo odigraju meč Superkupa Italije. Takođe, tamo će biti organizovan i jedan veliki golf turnir. Ipak, postoje ozbiljne najave da do tog takmičenja neće doći, pošto su organizatori poručili da „pomno prate situaciju“.