Novi trener našeg najboljeg tenisera pričao o planovima i načinu rada

Radek: Do sada se sve okretalo oko mene, a sada ću se ja vrteti oko Novaka

> 13:40

Novi trener Novaka Đokovića Radek Štepanek govorio je o ciljevima saradnje sa srpskim igračem.

- Samo najveći ciljevi dolaze u obzir. Ništa se ne menja, a na nama je da pomognemo da se ti ciljevi ostvare. Do sada se sve okretalo oko mene, a sada ću se ja vrteti oko Đokovića, više neću biti ja najvažniji. Mislim da mogu brzo da se naviknem na novu ulogu - rekao je Radek češkim medijima.

Čeh se pre nekoliko dana priključio Novakovom timu na predlog Andrea Agasija.

- Kao što sam uvek želeo da budem najbolji mogući teniser, tako ću probati da pomognem Đokoviću da dostigne svoj maksimum. Trebalo mi je malo vremena da razmislim o ponudi, koja je finansijski interesantna, ali pare u ovom slučaju nisu glavni motiv. Za mene je velika čast da radim sa tako dobrim teniserom, ali i velika odgovornost - rekao je nekadašnji osmi reket sveta i dodao. - Ja ću raditi svakodnevno, a Agasi će dolaziti samo na najveća takmičenja,. Nas dvojica smo već razgovarali i odmah sam osetio da smo na istom talasu. Najvažnije je da se razumemo i da znamo šta želimo.

Novu sezonu Đoković će najverovatnije početi egzibicionim mečom tu Abu Dabiju, posle čega čega ga očekuje turnir u Dohi i prvi Gren slem u Melburnu.

JOŠ SPORTA: 

Delije u četvrtak u korteu od Terazija do „Rajka Mitića“

Senzacija u Bačkoj Palanci, Bačka odolela crveno-belima, Zvezda do boda sa penala

Alfa Romeo saopštio imena vozača u narednoj sezoni Formule 1

Francuz i Amerikanac obeležili 10. Kolo Evrolige