NOVA BOMBA NA OSTRVU: Reprezentativac Alžira postaje član "Karamela"!

> 18:50

Gardijan prenosi da je Isak Belfodil na putu ka Liverpulu.

Reprezentativac Alžira već ima zakazane lekarske preglede i ukoliko ih uspešno prođe, potpisaće ugovor sa 'Karamelama'.

Standard Lijež je prihvatio ponudu Evertona tešku 10.4 miliona funti za 24-godišnjeg robusnog napadača.

Belfodilovi počeci vezani su za obode Pariza, gde su se njegovi roditelji doselli iz Alžira krajem prošlog veka. Kao tinejdžer se dosta selio, bio član PSŽ-a, Bulonja, Klermona i Liona.

U dresu Olimpika iz Liona je debitovao u seniorskoj konkurenciji krajem prošle decenije, a pažnju šire fudbalske javnosti privukao je igrajući u Italiji.

Prvi italijnaski klub za koji je nastupao bila je Bolonja, gde je igrao kao pozajmljen igrač 'Lavova', da bi u sezoni 2012/13 eksplodirao u dresu Parme. Usledio je tranfer u Inter, gde nije dobio pravu priliku, poslat je na pozajmicu u Livorno, a onda se vratio u Parmu i ostao na 'Tardiniju' do bankrota 'Vojvoda'.

Prošle sezone igrao je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a prošlog elta se vratio u Evropu i to u redove Stanadrda iz Liježa.

Belfodil je igrao za mlađe selekcije reprezentacije Francuske, ali je ipak odlučio da u seniorskoj konkurenciji nastupa za zemlju u kojoj je rođen - Alžir. Debitovao je kada je Vahid Halihodžić bio selektor ove severnoafričke države, do sada upisao 13 nastupa i postigao dva gola. Neće igrati na predstojećem Kupu Afričkih Nacija.