Krstajić: Savić zaslužio poziv, idemo korak po korak!

> 14:48


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Mladen Krstajić, danas je objavio spisak za predstojeće dve prijateljske utakmice sa Nigerijom i Marokom. 

Krstajić objavio spisak!

Na spisak za kontrolne utakmice sa Marokom u Torinu (23. mart) i Nigerijom u Londonu (27. mart) stavio je 24 imena, među njima su štoper Crvene zvezde, debitant Vujadin Savić i desni spoljni Lacija Dušan Basta, povratnik posle skoro tri godine odustva.

„Bastu cenim i kao čoveka i kao igrača, ima iskustvo igranja u Seriji A. Osim toga, u našoj reprezentaciji imamo samo Rukavinu po desnoj strani. Ovo je prilika da ispitamo Bastu na tom delu terena, ako se desi nešto nepredviđeno i ostanemo bez Antonija. Što se tiče Savića, zaslužio je poziv, jer Zvezda igra dobro u poslednjih godinu dana, a on je jedan od lidera ekipe. Nisam se libio da ga pozovem, da oseti draž i čar reprezentacije“, obrazložio je Mladen Krstajić.

Novi selektor se osvrnuo i na očekivanja u Rusiji.

„Ekipa koja je iznela teret kvalifikacija je zajedno pet, šest godina. Nije se takmičila na velikim turnirima, bila je omalovažavana u srpskoj javnosti. Ista ta ekipa se plasirala kao prva u grupi sa Austrijom i Irskom i sad, kao, moramo u polufinale, finale. Valja biti realan: Brazil je prvi favorit u grupi i na prvenstvu. Švajcarska je osma na FIFA rang-listi, Kostarika 25, a mi 35. Daleko od toga da tražimo alibi, uradićemo sve da što bolje odigramo i prođemo. Trebalo bi ići mirno, korak po korak praviti priču i raditi što bolje da bismo napravili što bolji rezultat na Svetskom prvenstvu.“ - rekao je Krstajić. 

JOŠ SPORTA:

Ko će imati najjaču ofanzivu na Mundijalu? 

Tavamba na skeneru?  
 
Pešić slomio Alimpijevića kao Tomić tablu  

Prepelič među Kraljevima