Srbija protiv Slovenije otvara Evropsko prvenstvo u futsalu!

> 09:21

U Ljubljani od 18 časova počinje kontinentalna smotra "majstora na petoparcu" i to utakmicom Srbije protiv domaćina, Slovenije

Prošlo je već dve godine od Evropskog prvenstva u malom fudbalu, to jest futsalu koje je održano u Beogradu i koje je kod naših ljubitelja najvažnije sporedne stvari rasplamsalo ljubav prema ovoj "mini" verziji omiljenog im sporta.

Malo kada se u Beogradu i Srbiji pričalo o futsalu kao tih dana. Em su naš momci odlično igrali i stigli do četvrtog mesta, em su neki potezi ušli u istoriju. Naročito onaj Rikardinjov i to baš protiv Orlova, gol koji se i dalje smatra najboljim u istoriji futsala. Zato se vredi podsetiti na tu magiju, majstoriju.

Zanimljivo je da baš Orlovi otvaraju prvenstvo i to duelom sa domaćim timom danas od 18 časova. Iako će Zmajčeki imati podršku navijača trebalo bi očekivati našu pobedu u prvom meču EP, ali i naše Grupe A u kojoj se nalazi još i Italija. Drugi i posledni meč dana od 20.45 igraju Rusija i Poljska.

"Od prvog dana okupljanja prate nas problemi sa povredama, zbog čega nije sa nama Marko Pršić, a medicinska služba imala je posla i oko Milosavca, Simića, Radovanovića", iskren je Ivannčić, "U utakmici protiv Slovenije bićemo bez Marka Perića i golmana Aksentijevića koji odrađuju kartone iz baraža, ali svakako da ćemo imati čime da se suprostavimo domaćinu koji takođe ima ogromne ambicije pred svojom publikom"

Favoriti za osvajanje titule, kao i na prethodnim šampionatima, su višestruki šampioni Španci, te Rusi i Portugalci predvođeni Rikardinjom. Naša reprezentacija nije viđena za visok plasman, ali se svakako možemo nadati prodoru među osam najboljih nakon čega sledi ukrštanje sa Grupom B.