Krstajić danas i zvanično stupa na dužnost

> 09:32

Fudbalska reprezentacija Srbije u ponedeljak će zvanično dobiti selektora koji će je predvoditi na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Izvršni odbor srpske kuće fudbala zasedaće od 13 časova u Staroj Pazovi, a na dnevnom redu se nalazi devet tačaka koje ne bi trebalo da proizvedu veću diskusiju.

Najznačajnija od pomenutih devet tačaka dnevnog reda tiče se formalnog imenovanja Mladena Krstajića za novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije.

Bivši reprezentativac Jugoslavije i Srbije i Crne Gore promovisan je u jedinog kandidata na Odboru za hitna pitanja održanom uoči novogodišnjih praznika, a danas će Izvršni odbor FSS samo ozvaničiti imenovanje na selektorsku funkciju.

Mladen Krstajić će pre imenovanja na selektorsku funkciju morati da podnese ostavku na članstvo u Izvršnom odboru FSS, nakon čega će biti otklonjena poslednja prepreka na putu ka njegovoj inauguraciji.

Fudbalski savez Srbije i Mladen Krstajić potpisaće ugovor do kraja oktobra tekuće godine što znači da će se nakon Svetskog prvenstva razgovarati o daljem statusu novog selektora "Orlova".

Podsećamo da će Mladen Krstajić biti deveti selektor reprezentacije Srbije od 2006. godine i momenta raspada državne zajednice sa Crnom Gorom.