Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izjavio je da je cilj "orlova" prvo mesto u četvrtoj grupi C Lige nacija u kojoj se, voljom žreba, nalaze i Rumunija, Crna Gora i Litvanija.

Krstajić: "Cilj je prvo mesto u grupi, čeka nas istorijski meč sa Crnom Gorom"!

> 15:17

"UEFA je ispisala nove stranice fudbalske istorije, voljom žreba dobili smo i istorijski duel Srbije i Crne Gore. Grupa je neizvesna, Rumuni gladni uspeha, Crna Gora uvek motivisana, ali niko nije za potcenjivanje. Ići ćemo korak po korak, a cilj nam je prvo mesto", izjavio je Krstajić za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Goran Bunjevčević saglasio se sa selektorom da ne bi trebalo nikog potceniti i da je cilj prva pozicija, koja znači plasman u B ligu, ali i daje mogućnost da se sa ostalim pobednicima grupa C lige igra plej-of za plasman na EURO2020.

"Teška grupa koju moramo da shvatimo ozbiljno. Radi se o rivalima koji će imati mnogo motiva u duelima sa Srbijom. Biće interesantno. Nikoga nećemo potceniti, želimo kontinuitet dobrih rezultata i to u ovom slučaju znaći prvo mesto i plasman u jaču grupu Lige nacija", rekao je Bunjevčević za sajt FSS-a o takmičenju koje premijerno počinje u septembru ove godine.