Kokeza konačno progovorio o tome šta se dešavalo sa Muslinom!

> 11:37

Bivši selektor Slavoljub Muslin uporno je tvrdio da Sergej Milinković Savić nije dovoljno dobar igrač da bi bio reprezentativac, otkriva predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

Kokeza ne krije da je tražio od Muslina da Milinković Savić, čija se vrednost trenutno procenjuje između 140 i 170 miliona evra, odigra barem nekoliko minuta na nedavnoj turneji po Aziji.

Takođe, insistirao je da protiv Kine i Južne Koreje šansu dobiju Andrija Živković, Nemanja Radonjić, Miloš Veljković i golman Marko Dmitrović, kako ovi veliki talenti ne bi otišli da igraju za druge reprezentacije. Kokeza insistira na tome da se njegov zahtev odnosio samo na prijateljske mečeve, ali ne i na spisak putnika za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Možete li konačno da otkrijete zbog čega je došlo do neslaganja sa bivšim selektorom Muslinom i zašto je smenjen posle uspeha u kvalifikacijama?

- Imali smo ozbiljna mimoilaženja u pogledu budućnosti srpskog fudbala. Podržao sam stav Gorana Bunjevčevića da na prvom mestu Sergej Milinković Savić, a onda i Živković, Radonjić, Veljković i Dmitrović moraju da odigraju barem nekoliko minuta u prijateljskim utakmicama za A reprezentaciju. Samo zato da bismo ih sačuvali i da bismo stavili tačku na spekulacije hoće li neko od njih otići da igra za Crnu Goru, Sloveniju, Makedoniju... Da nam se nikad više ne ponovi "slučaj Marko Arnautović". Možemo selektor ili ja nekog da volimo ili ne volimo, ali ti momci su budućnost srpske reprezentacije i možda će u narednih 10 godina biti nosioci tima. Nije bilo ni govora da ja sastavljam spisak za Svetsko prvenstvo, već da ovi momci, naročito Sergej, odigraju minut-dva na prijateljskim utakmicama protiv Kine i Južne Koreje.

Da li je razlog zašto Muslin nije zvao Sergeja njegovo navodno nekorektno ponašanje na prvom okupljanju reprezentacije?

- Isto pitanje sam postavio selektoru za Sergeja, kao i za Adema Ljajića. Direktno sam pitao da li je s tom dvojicom igrača problem fudbalski ili vanfudbalski. Da li Ljajić i Sergej zbog nekorektnog ponašanja u reprezentaciji nisu u prvom planu. Dobio sam odgovor da su jedini razlog zašto se ne pozivaju - fudbalski! Da njih dvojica kvalitetom, načinom igre i znanjem nemaju mesta među 20 igrača reprezentacije.

To vam je rekao selektor?

- Tako je. Pričali smo konkretno o Sergejevom učinku u meču Lige Evrope Nica - Lacio (1:3), gde je dao dva gola i namestio treći, a Muslin je uživo gledao meč. Ni dan-danas ne razumem selektorovo objašnjenje. Uglavnom, njegovo je mišljenje bilo da je Sergej bio jedan od najgorih igrača na terenu u tom susretu. Ne znam šta više od toga da kažem.

Da li vam se neko od igrača požalio na selektora, da li je postojao neki sukob?

- Mi na okupljanju za poslednje dve utakmice nismo imali više istu atmosferu kao pre. Neću da kažem da je bila loša, ali nije bila kao pre. U najboljem slučaju je bila prosečna.

To je vaš utisak?

- Nije to moj utisak, već je to činjenica. Igrači između sebe to najbolje znaju, ali ne mogu ništa više osim toga da kažem.

JOŠ SPORTA: 

Jokićev lakat ponovo radio, slab učinak Bjelice!

Brazilac već sprema doček za Kutinja u Barseloni

Francuz odlazi iz Zvezde, za lepu sumu novca

Karter i Bogdanović srušili Klivlend