Spuštena rampa!

NE STRANCIMA: Dok je Muslin selekor, "Orlovi" su samo Srbi!

> 14:50

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin smatra da "Orlovima" nisu potrebni stranci iako ne osporava kvalitete igrača koji su izrazili želju da jednog dana obuku dres našeg državnog tima.

Reprezentacija će uskoro ponovo dospeti u prvi plan pošto naš nacionalni tim nakon četiri meseca pauze uskoro očekuje prvi takmičarski meč u 2017. godini.

Selektor Slavoljub Muslin govorio je za "Blic" o nastupajućem okršaju sa reprezentacijom Gruzije i istakao da ljubitelji fudbala u Srbiji ne bi trebalo da padaju u euforiju.

"Gruzija je zaslužila mnogo više od dva remija sa Velsom i Moldavijom. Svi mečevi su mogli da se prelome na jednu ili drugu stranu i, jednostavno, Gruzini nisu imali sreće. Nadam se da ih neće krenuti protiv nas" objasnio je Muslin.

Srbija zauzima drugo mesto u kvalifikacionoj Grupi D sa 8 osvojenih bodova, dok je Gruzija na četiri meča osvojila samo dva boda.

"Dobro je što nisu uzeli više bodova jer su ostali bez šansi za plasman na prva dva mesta u grupi. Ali, oni su totalno nepredvidiva ekipa. Najbolje, izgleda, igraju protiv najjačih reprezentacija. Moramo ozbiljno da ih shvatimo, nadam se da će sve zavisiti od nas. Ako budemo odigrali na našem nivou, tri boda neće izostati" dodao je Muslin.

Prethodnih dana mogli smo da čitamo kako se stranci iz redova naših najvećih klubova "preporučuju" Slavoljubu Muslinu, ali selektor po tom pitanju nema ništa drugačiji stav u odnosu na one koje su zastupali njegovi prethodnici.

"Le Talek i Leonardo su dobri igrači, ali moj stav se ne menja - nisam za strance. Dok sam ja selektor, za reprezentaciju mogu da igraju samo Srbi ili igrači sa pasošem Srbije, kao i oni rođeni u inostranstvu kojima je bar jedan od roditelja iz Srbije" jasan je Muslin.

U kategoriju Srba rođenih u inostranstvu koji imaju kvalitet a do sada nisu nastupali za seniorsku selekciju Srbije spada Aleksandar Prijović koji ne krije da bi voleo da obuče dres "Orlova".

"U njegovom slučaju postoji problem. On ima upisan jedan meč za mladu reprezentaciju Švajcarske i sada bismo morali da dobijemo odobrenje UEFA da bi mogao da igra za Srbiju. Videćemo... Pratićemo ga svakako" istakao je Muslin.

Što se tiče mogućih promena u sastavu nacionalnog tima za prvi naredni meč Slavoljub Muslin se ograničava na one nužne rokade.

"Zbog kartona protiv Gruzije nemaju pravo da igraju Nastasić i Katai. Putujemo, gledamo potencijalna rešenja. Spisak za Gruziju ću objaviti 9. ili 10. marta, imamo do tada vremena da ispratimo nekoliko igrača koji su nam na umu" zaključio je selektor Srbije.

Utakmica petog kola u kvalifikacionoj Grupi D za odlazak na Svetsko prvenstvo između reprezentacija Gruzije i Srbije zakazana je za 24. mart i biće odigrana u Tbilisiju.

Još sporta:

MATIĆU SVE TEŽE U ČELSIJU: Konte mu dovodi paklenu konkurenciju!

GVARDIOLA U PROBLEMU: Njegov mezimac u Engleskoj izdržao svega 200 minuta pa se povredio! 

JAKO RUŽNE SCENE: Žalostan kraj Luisa Enrikea!

NOVI SKANDAL NAJBOLJEG SVIH VREMENA: Maradona opet napravio haos u Madridu!