U košarci Kuzmić, u fudbalu Kovačić

> 15:46

Mnogi vrhunski igrači nikada nisu uzeli prsten u NBA ligi ili trofej u Ligi šampiona jer nisu bili u dobrim ekipama. Iako je njihov kvalitet neosporan, nije im se posrećilo. 

Nidam izrešetao Budućnost!

S druge strane postoje i oni koji su se našli u pravo vreme na pravom mestu. Primer je naš reprezentativac Ognjen Kuzmić koji je uzeo prsten sa Golden Stejtom i Evroligu sa Real Madridom a da je mečeve završnice gledao u parnom odelu. 

Nakon sinoćnjeg finala, hrvatski fudbaler Mateo Kovačić je osvojio treći put Ligu šampiona a da nije mnogo doprineo. 

Naravno da put do trofeja nije samo finalna utakmica, ali ne može se mnogo pohvaliti Kovačić sa 3 gola na 109 utakmica koje je igrao za kraljevski klub i tri puta osvojio trofej od 2015. otkada je u Madridu. Na primer evropski prvaci nikada nisu postali Toti, Levandovski, Ibrahimović, Điđi Bufon...

"Kad sam stigao u Real mislio sam da je jako teško osvojiti Ligu šampiona. Ovde sam naučio da je to sasvim normalna stvar. Jednostavno klub živi za ovo takmičenje", rekao je Kovačić, a prenosi Index. 

Zanimljivo, protiv Atletiko Madrida 2016. na San Siru ostao je na tribini. Prošle sezone čekao je priliku s klupe u Kardifu protiv Juventusa, ali je nije dočekao, a isti scenario ponovio se i ove godine u Kijevu protiv Liverpula.

Ovaj momak ima tek 24 godine i možda se ne zaustavi na tri šampionata.


JOŠ SPORTA:

Lav propušta 7. meč

Da li Partizan traži zamenu za Đukića?

Le Talek na meti Francuza

Topić: Imamo veliku želju da osvojimo trofej u KLS