David Alaba razmišlja o odlasku iz Minhena

Austrijanac na raskršću, u Bajernu mu dobro, ali postoje četiri razloga za odlazak

> 12:40

Jedan od najboljih univerzalaca na svetu David Alaba je nedavno uzburkao duhove u Nemačkoj izjavom da sebe vidi u nekom drugom klubu iako ima ugovor sa Bajernom do 2021. godine.

- I dalje se osećam veoma prijatno ovde, ali mogu sebe da zamislim u nekom drugom klubu. Moguće je da napravim novi korak u karijeri. Za sada ostavljam tu odluku otvorenom – rekao je nedavno austrijski reprezentativac.

Dakle, Bavarci su dobili neplarina posao u junu, a to je da ponude novi ugovor i zadrže tamnoputog prvotimca. Da im posao neće biti lak govori i interesovanje klubova iz najjačih liga Evrope. Za sada na mestu broj jedan je Bajern koji bi u junu mogao da Alabi uz bolji ugovor ponudi i kapitensku traku.  Do sada je za Bavarce odigrao 293 utakmice, postigao 25 golova i asistirao 36 puta.

Opet, tu nailaze na problem jer su u klubu Tomas Miler i Kimih, ali Alaba je već deset godina u Bajernu. Njegova tržišna vrednost je sada oko 40.000.000 evra, a da podsetimo došao je iz bečke Austrije za samo 150.000 evra.

                                                        PRVI KLUB

JOŠ SPORTA: 

Ivana Španović atletičarska meseca u Evropi

Novi Pazar bolji od Radničkog

Odvratan potez: Alves obrisao sline o Ronaldov dres

Siti može i da izgubi, Juve nakon preokreta u četvrtfinalu!

Donald: "Nije ovo naše najbolje izdanje"