Zvezda i Evropa = 9.400.000 evra!

> 10:56

Fudbaleri Crvene zvezde završili su učešće u Evropi, ali opšti je zaključak da četa Vladana Milojevića može da bude ponosna na sve što je uradila na međunarodnoj sceni u tačno 16 utakmica! 

IKARDI ODLAZI IZ INTERA

Osim što su fudbaleri Zvezde na sjajan način predstavljali svoj klub na terenu, Crvenoj zvezdi je veliki iskorak u Evropi doneo i određeno blagostanje u klupskoj kasi.

Srpskom vicešampionu je od Lige Evrope prihodovala čisto 9.400.000 evra! Preciznije - od Uefe 5.155.000 evra, plus još 5.280.000 evra od prodaje ulaznica, suvenira i bonusa od Gasproma. Ali, od ukupne sume od 10.435.000 evropskih novčanica oduzima se ravno milion evra za organizaciju mečeva i gostovanja, čime se dobija konačna suma.

"Najpre čestitam igračima i stručnom štabu na svemu što su uradili na sportskom planu, želim im da tako nastave i sledeće sezone. Dobar rezultat u Evropi znači i finansijsku dobit. Kad se saberu nagrade od UEFA, zatim ono što je klub prihodovao od ulaznica i sponzora, dolazi se do sume veće od deset miliona evra", izjavio je Zvezdin direktor marketinga Goran Broćić.

Crveno-beli očekuju dodatni prihod od TV prava...

"Organizacija utakmica kod kuće nije mnogo koštala, jer je najskuplje obezbeđenje. Najviše su zapravo koštali put na gostovanja i hoteli. Nekad je klub 'dizao' po jedan čarter, nekada dva, plaćao smeštaj... I kada se sve sabere prosek dođe oko 100.000 evra po meču. Jođš ćemo da vidimo koliko iznosi dobit od TV prava, to sleduje na kraju sezone", poručuje Broćić. 

JOŠ SPORTA:
 
Prošlogodišnji Premijerligaš se prodaje za 0 funti!  

Đukić objasnio Partizanovu nemoć u drugoj utakmici  

LE - Borusija se provukla, umalo senzacija na "Emirejtsu"!  

Vazura: "Nema se šta zameriti, cilj je ispunjen"