BIZARNO - Bolt mora na doping, a da nije odigrao nijedan zvaničan meč!

> 17:00

Atletičar ili fudbaler, pitanje je sad?

Živa: Ako si u kartelu, imaćeš određene privilegije!

Pravo pitanje, ali s obzirom da je odigrao prvu fudbalsku utakmicu u svojoj karijeri, i postigao dva gola, možemo reći da je i fudbaler. Svetska sprinterska zvezda Jusein Bolt se iznenadio kada je dobio poziv da se odazove doping kontroli, iako nije odigrao nijedan zvaničan meč u fudbalskoj karijeri.

Bolt je po okončanju atletske karijere počeo da se bavi fudbalom, postao je privremeno član Central Koust Marinersa u Australiji, a nedavno je postigao prve golove.

Dogodilo se to na prijateljskoj utakmici sa Makartur Saut Vestom kada je dva puta zatresao mrežu u ubedljivoj pobedi svog tima od 4:0.

"Povukao sam se iz atletike u pokušaju da postanem fudbaler i pogledajte šta me je snašlo. Kako mislite da idem na doping test za drogu, pa ja još nisam ni profesionalni fudbaler! Ozbiljno pitam", prokomentarisao je Bolt preko Instagrama situaciju u kojoj se iznenada našao.

Bez obzira na sve, anti-doping komisija tvrdi da nije neophodno da bude profesionalac kako bi bio podvrgnut testiranju. Pravilo kaže da "osoba koja učestvuje u sportskim takmičenjima" mora da se testira ako u tom sportu postoji anti-doping politika, što je svakako slučaj sa fudbalom.

Bolt, koji je osvedočeni navijač Mančester junajteda, dobio je priliku da na neograničen period trenira sa australijskom ekipom.

JOŠ SPORTA:

A u Bosni ništa novo - Cirkus (VIDEO)

Zvezda, Partizan...došao na red i Katar

Arapske pare stižu u Junajted

Luković bio nezadovoljan nako pobede, zbog čega?