NIKADA NE OTPISUJ NEMAČKU!

> 20:51

Nemačka je posle preokreta i fantastičnog pogotka Tonija Krosa savladala Švedsku. 

Nemci love prva tri boda!

Nemačka je prva zapretila već u 3'. Kimih je centrirao sa desne strane, Verner i Draksler su probali ali su obojica bili blokirani. 

Švedska je prva zapretila u 7'. Forsberg je okrenuo dva igrača i krenuo ka golu, malo je bio povučen ali je Kimih uspeo da ga zaustavi dok nije ušao u kazneni prostor. Forsberg se okrenuo ka Marčinjaku ali ovaj ništa nije sudio. 

8' Još jedna prilika Nemaca je propala. Draksler je prošao po levoj strani i uputio loptu u peterac, nikog nije bilo da ubaci loptu u mrežu. 

Nakon te akcije ponovo Nemci prete. Verner je prošao po desnoj strani i ubacio loptu ka Rojsu ali Lindelof je uspeo da izbaci loptu. 

12' Najozbiljnija šansa Švedske. Berg je išao ka Nojeru sam ali u poslednjem momentu je Rudiger odreagovao. Ovo je Berg morao da kazni. 

Nemačka je imala inicijativu ali rešenje ne.

A onda, hlada tuš za Nemačku.

32' ŠVEDSKA VODI 1:0

Kros je pogrešio na sredini, Viktor Klasen je povukao po desnoj strani, centrirao ka Toivonenu koji je fantastično primio loptu i lobovao Nojera. 

Nemačka je nastavila da napada. Ozbiljno je bilo u 39' kada je Gundogan šutirao, Olsen je fantastično skinuo taj šut, lopta se odbila do Milera koji je probao ali i taj šut je Olsen skinuo. Miler je tom prilikom protestvovao da je bio fauliran ali nije bilo govora o tome. 

Nemci nikako nisu uspevali da probiju švedski bedem. 

U zaustavnom vremenu, u 47' Nojer je skinuo fantastičan šut Berga. Odlično igraju Šveđani i Nemci su kako stvari stoje, pre eliminacijom. 

ŠVEDSKA - NEMAČKA 1:0

Nemačka je dobro otvorila drugo poluvreme. 

48' NEMAČKA POSTIŽE GOL 1:1

Verner je centrirao sa leve strane, Rojs je bio na pravom mestu. 

Nemci su izvršili pravu opsadu gola Švedske. Miler je bio u dobroj šansi ali rezultat ostaje nepromenjen. 

61' Nemačka je opasna. Džošua Kimih je ubacio u kazneni prostor ali Rojs nije uspeo da dođe do lopte. Lebdi pogodak iznad gola Švedske. Nemci su postali potpuno dominanti. 

Panceri su u 68' bili veoma blizu gola, Gomez je bio neprecizan. 

Od 82' nakon gledanja VAR-a Džerom Boateng je dobio drugi žuti karton, tj. crveni. Nakon toga je Grankvist bio blizu gola, zapretili su Šveđani posle dosta vremena. 

A onda 88'. Fantastična šansa za Nemačku. Gomez je udarao glavom sa pet metara ali fantastični Robin Olsen. Danas je bio neverovatan. 

U 92' Julijan Brant šalje projektil ka golu Švedske, Olsen je imao sreće. Lopta je pogodila stativu. Nisu Nemci imali sreće, napadali su ali lopta nije htela u gol. 

A onda BOMBAAA

95' 2:1 ZA NEMAČKU

Potpuni preokret. Fantastičan pogodak Tonija Krosa. 

Nemačka je zaslužila ovu pobedu. Sa igračem manje su napadali. Švedska se povukla nakon što je Boateng dobio crveni karton. Imali su sve u svojim rukama ali ovo je još jedan dokaz da ne treba nikada otpisati Nemačku. 

Odlučujući gol je lebdeo u nebu poslednjih 20 minuta. Nisu panceri imali sreće ali onda ih je fortuna pogledala u 95'

Zasluženo!

NEMAČKA 2 ŠVEDSKA 1

JOŠ SPORTA:

Još 45 minuta do osmine finala!

Luis na pol poziciji u Francuskoj!

Meksiko overio prolaz!

Nole u finalu posle godinu dana!