Siti pred suspenzijom?

> 10:48

Siti je prekršio pravila, u pitanju je mladi Argentinac Benjamin Gare, njegov matični klub Velez je prijavio Siti da su pregovarali sa momkom pre nego što je napunio 16 godina, a onda ga i doveli što je suprotno etičkom kodeksu FIFA.

Popović: Da li si ozbiljan? Ovo je najlakši posao na svetu...

Čitav slučaj završio je na arbitraži, Siti se brani da momak ima i italijanski pasoš i ne podleže tom pravilu.

FIFA je odbila zahtev Argentinaca 2016. ali su oni otišli dalje na Arbitražni sud u Lozanu, presuda je trebalo da bude u septembru, ali je odložena, i očekuje se ove nedelje.

Ako Siti bude proglašen krivim, na, ovoj, poslednjoj instanci, oni bi mogli da budu suspendovani, tačnije da im bude zabranjeno registrovanje novih igrača na leto i u januaru 2019. godine. Mogu da kupuju, ali ne mogu da registruju igrače godinu dana.

Jedino rešenje, ako se to desi je ulaganje žalbe, koja je obično osuđena na propast, ali je klasična kupovina vremena, to je već uradila Barselona, žalba stavlja odluku van snage, onda bi Siti praktično kupio igrače koje želi i sledećih godinu i po dana ne bi više poslovao na transfer pijaci.

To bi imalo dramatične posledice na prelazni rok ovog leta, imaju novac, verovatno bi srušili sve rekorde u želji da što više pojačaju tim pred zabranu.

JOŠ SPORTA: 

Evo ko je po Humelsu "Kralj Tvitera"

Vejd ugasio Vukove

Bonuci: Ko zna kako bih reagovao da sam bio u Madridu

Murinju prekipelo