Član delegacije Svetske kuće fudbala jasno stavio do znanja „helenima“

FIFA preti: „Gregzit“ je veoma blizu, grčki fudbal je na ivici ambisa

> 14:45

Grčki fudbalski savez blizu je da bude izbačen iz FIFA posle haosa na meču u Solunu kada je predsednik PAOK Ivan Savidis sa pištoljem uleteo na teren, izjavio je funkcioner najveće fudbalske organizacije Herbert Hubel. Vlada Grčke je prvo prekinula fudbalsko prvenstvo, posle čega je morala da reaguje FIFA i pošalje svoje funkcionere u Atinu.

Skaj suspendovao Karagera

- Nove mere moraju da budu prihvaćene od svih. "Gregzit" koji je izgledao daleko, više nije. Grčki fudbal je došao na ivicu ambisa - rekao je Hubel posle sastanka u Atini sa grčkim zamenikom ministra sporta Jorgosom Vasilijadisom.

Kako je naglasio, postoji mnogo loših stvari u grčkom fudbalu poput pretnji, ucena, problema sa huliganizmom.

- Mnogo je tenzije unutar i van terena. Osećamo da mnogi faktori nisu spremni da pomognu, ne gleda se interes fudbala, kao što FIFA želi. Nasilja je previše, kako deca da dođu tamo gde su pištolji, bombe, baklje... To je neprihvatljivo.

Dodatan problem je što je odluku za prekid prvenstva donela Vlada Grčke, što je prema pravilima FIFA mešanje politike u sport.

- Neophodna je nezavisnost fudbala. Sigurnost i integritet čelnika Saveza su na kocki, mora da se pronađe rešenje i dobio sam obećanje da hoće. Cilj je da fudbal pobedi, a ne oružje i pretnje. Podneće FIFA izveštaj koji neće opisati situaciju kao dobru.

Samo dan ranije, zamenik ministra sporta Jorgos Vasilijadis izjavio je da je spreman za scenario "Grezgit" samo da bi se smirila situacija oko nasilja u Grčkoj na fudbalskim priredbama.

JOŠ SPORTA: 

Hajnkes traži novu pobedu, Bešiktaš oslabljen

Džeko: Zbog ovoga nisam hteo da odem iz Rome!

Bosanac heroj "vučice"

Sevilja nadigrala "crvene đavole"

Real ubedljiv u Milanu