Svetska kuća fudbala se uključila u problem „helena“

FIFA šalje delegaciju u Grčku, biće razgovora i sa predstavnicima Vlade

> 21:15

Svetska fudbalska federacija (FIFA) poslaće danas delegaciju u Grčku kako bi sa nadležnima razgovarala o fudbalskoj krizi u toj zemlji, dan pošto je suspendovana Superliga.

Mihajlović kandidat za trenera Sautemptona

- FIFA zahteva beskompromisni pristup istrebljenju svih oblika nasilja u fudbalu - naveo je direktor FIFA Evropa Bjorn Vasalo u pismu grčkoj vladi.

Vlada Grčke je juče naredila suspenziju lige pošto je vlasnik PAOK Ivan Savidis na utakmici protiv AEK ušao na teren s pištoljem oko pojasa nezadovoljan odlukom sudije da poništi gol solunskom timu.

Državni tužilac naložio je istragu o ovom incidentu, odnosno zašto je policija navodno ignorisala instrukcije tužioca da se Savidis uhapsi na licu mesta. FIFA je ranije već upozorila grčke sportske vlasti da neuspeh u sprovođenju brzih reformi može dovesti do suspenzije reprezentacije iz međunarodnih takmičenja.

Ponašanje Savidisa je već dovelo do suspenzije PAOK iz Evropske asocijacije klubova (ECA).  Savidis se danas izvinio zbog onoga što je nazvao "emotivnom reakcijom" na sudijsku odluku i "generalno loše stanje u grčkom fudbalu". Kako je saopšteno na klupskom sajtu, Savidis je imao nameru da "odbrani desetine hiljada navijača PAOK od provokacija i sukoba".

JOŠ SPORTA: 

Španski gospodin, dripac, džukele… svega je bilo na konferenciji Đukića

FSS postavio novog koordinatora mlađih selekcija

Pokrenuta istraga protiv gazde PAOK

Milojević najavljuje pobedu u Šapcu

Vojvodina želi trofej u Kupu