Ivan Savidis se brani namerom da je hteo da zaštiti navijače solunskog kluba

Pokrenuta istraga protiv gazde PAOK, preti mu zatvor

> 17:15

Solunski tužioci naložili su danas pokretanje sudske istrage protiv biznismena i vlasnika PAOK, naturalizovanog Grka iz Rusije Ivana Savidisa koji je nedavno s četiri naoružana pratioca ušao na teren s pištoljem da bi se "obračunao" sa sudijom zbog poništavanja gola.

Milojević: Napadači nisu zaboravili da daju gol!

Vlada Grčke donela je odluku da se suspenduje Superlige, a Svetska fudbalska federacija (FIFA) osudila je ponašanje vlasnika PAOK i nagovestila eventualno izbacivanje reprezentacije iz svih takmičenja. Po nalogu će se istražiti i zašto je policija navodno ignorisala instrukcije tužioca da se Savidis uhapsi na licu mesta, odnosno na terenu kada je uleteo s pištoljem za pojasom, za koji ima dozvolu.

A kakva sankcije Grčka može da pretrpi možete da pročitate OVDE

PAOK je u 90. minutu utakmice protiv lidera Super lige AEK poveo golom Fernanda Varele, ali je on poništen zbog ofsajda. Savidis je potom utrčao na teren okružen telohraniteljima da bi se obračunao s arbitrima. On se danas izvinio zbog "emotivne reakcije" na sudijsku odluku i "generalno loše stanje grčkom fudbalu".

Kako je saopšteno na klupskom sajtu Savidis je imao nameru da "odbrani desetine hiljada navijača PAOK od provokacija i sukoba".

JOŠ SPORTA: 

Uzeli pehar posle 13 godina!

Partizan: Osvajanje domaće lige pa ulazak u Evroligu

Grizman rekao NE!

Dani Alveš: Ekipa nema energije koja povezuje ljude