Kazna do milion evra!

> 11:52

Grčka se još oporavlja od nezapamćenog skandala i poteza kontroverznog gazde Paoka Ivana Savidisa.

Dani Alveš: Ekipa nema energije koja povezuje ljude

Njegov teatralan ulaz na teren s pištoljem za pojasom u nameri da se obračuna sa arbitrom Jorgosom Kominisom je sve ostavio bez reči.  Poništen gol solunskom klubu u 90. minutu velikog derbija s AEK-om izazvao je potpuni haos na terenu stadiona Tumba, posle čega je utakmica prekinuta, da bi nedugo zatim grčka liga bila suspendovana.

Prema informacijama iz Grčke, policija je izdala naređenje da se Savidis uhapsi, zajedno sa četvoricom ljudi za koje se sumnja da su njegovo lično obezbeđenje. I dok se čekaju konkretni potezi protiv grčkog milionera ruskih korena, tamošnji mediji pozabavili su kakva bi kazna mogla da bude izrečena. 

Prema određenim člancima zakona, u slučaju teških incidenata, rasističkog ponašanja, sportskog nasilja na terenu ili van njega, te izazivanja nemira, Ministarstvo sporta ima mogućnost da izrekne kaznu klubovima, Savezu, ali i individuama od 10.000 do 1.000.000 evra! U izuzetnim slučajevima postoji mogućnost odstupanja od pravilnika, uz izricanje posebnih mera.

Zamenik mininstra sporta Jorgos Vasilijadis prokomentarisao je ceo slučaj i rekao sledeće.


„Paok će biti optužen zbog svega što se dešavalo na Tumbi. Odluka Vlade Grčke da prekine šampionat je samo posledica onoga što je Savidis uradio. Borimo se za vladavinu zakona, da Paok stvarno ima dobre odnose sa nama zar bismo ovako reagovali? Sada smo u stalnoj komunikaciji sa Uefom i Fifom, traže reakciju najvažnijih fudbalskih organa. To nije Vlada, već disciplinska tela koja će da odluče šta je dobro, a šta loše“, rekao je Vasilijadis.

Navodno, za danas je zakazana hitna sednica na kojoj će se razgovarati o daljim koracima.

JOŠ SPORTA: 

Donaldu pozlilo

Ko je Nemandža Bidželika?

Čančar napušta Megu?

E ovo se zove zakucavanje!