Bata Mirković: Nema opštanja

> 17:01

Nakon dolaska Zorana Bate Mirkovića raspoloženje u Humskoj 1 se poporavilo, ali i dalje nije na najvišem nivou. Poboljšanju raspoloženja doprinela je pobeda u Danskoj, ali sada "Parni valjak" mora da se orkene obavezama u Superligi, gde ih očekuje duel protiv Zemuna.

Cirbes: "Vratio sam se kući"

Bata smatra da se boljitak u raspoloženju najbolje postiže kontinuitetom dobrih igara.

"Pobede su u svakom slučaju melem za ranu, uz dobre igre još više. Tako da je sigurno da smo u malo boljem stanju nego što smo bili pre utakmice, ali treba nam kontinuitet boljih igara. Još nismo seli u stolicu kao treba. Nema opuštanja čak i ako smo u boljoj situaciji. To je jedini pravac koji imamo", rekao je Mirković novinarima u sportskom centru Teleoptik.

Partizan već zaostaje pet bodova u odnosu na Zvezdu. Situacija uopšte nije prijatna za Batu.

"Nije prijatna situacija sigurno, bilo bi bolje da je kontra, ali ovo je realnost i od nje ne možemo da pobegnemo. Prvenstvo je dugačko, linija se svodi tek u maju sledeće godine. To je sve što mogu da kažem. Dodatnog opterećenja nema, mi ispred sebe imamo protivnika i utakmicu koju moramo da dobijemo. Sad kako će biti na kraju, videćemo", rekao je Mirković.

Što se tiče ritma četvrtak-nedelja.

"U takvom smo ritmu u celom ovom mesecu i moramo da odgovorimo zahtevima. Nije prošlo ni tri dana i imamo novu obavezu. Znamo da smo otvorili šampionat ne baš kako treba i soigurno da u svaku sledeću utakmicu moramo da uđemo maksimalno koncentrisani i sa željom da pobedimo. Igramo protiv protivnika koji je iz teškog rasporeda uzeo dva boda. Oni imaju svoju računicu, vidim da su promenili trenera. Sigurno da će igrati na kartu našeg umora ili nekih naših misli koje su, hteli-ne hteli, usmerene ka četvrtku. Ja ću apelovati da fokus stave na sutrašnju utakmicu, a do četvrtka ima vremena", rekao je Mirković.

Bata je rekao da svakodnevno radi na upoznavanju timova iz domaće lige.

"Ja sam uvek iskren i mogu da kažem nisam poznavao tako dobro Super ligu, ali ovde sam već skoro sedam dana, tako da radim svakodnevno po mnogo sati. Naravno, ceo moj stručni štab, svi moji saradnici su mi na usluzi i pri ruci da me uvedu u celu problematiku koja je bila u svlačionici, a i cele lige. To ide dosta brzo. Imamo luksuz da ne moramo da znamo sve protivnike sa kojima ćemo igrati, na primer, u septembru, ali ovi koji sada stižu, o njima znamo sve", rekao je Mirković. 

Na kraju konferencije za medije je na pitanje o angažovanju novih igrača, samo kratko odgovorio da prelazni rok još uvek nije gotov.

JOŠ SPORTA:

Fantastičan je Poketinov Totenhem!

Partizan i Janković - Part 2

ESPN prognozira Jokiću Ol-star

Ivana večeras leti ka zlatu!