Delegacija crno-belih na derbiju najgrublje izvređana

Oglasio se Partizan: Sport je večeras doživeo moralni kolaps i ljudski bankrot

> 22:46

Fudbalski klub Partizan saopštio je večeras da su čelnici tog kluba na današnjem derbiju protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić" doživeli "nečasni, kukavički i primitivni linč" i istakao da je sport doživeo "moralni kolaps i ljudski bankrot".

Đukić: Naših glupih deset minuta poklonilo pobedu Zvezdi

- Sport, čiji je smisao uvek bio viteško nadmetanje i časna poruka da se u porazu ne treba uniziti, a u pobedi uzvisiti, večeras je na stadionu „Rajko Mitić“ doživeo svoj moralni kolaps i ljudski bankrot - navodi se u saopštenju Partizana.

Igrači Crvene zvezde su, kako se navodi, zasluženo trijumfovali jer su "ovu pobedu, izgleda, više želeli".

- Međutim, Partizan je na ovoj utakmici dočekan suprotno rečima Marka Miljanova da je junaštvo sebe odbraniti od drugog, a čojstvo drugoga odbraniti od sebe. Večeras nije bilo ni čojstva ni junaštva. Vladao je primitivizam severnom tribinom ovog stadiona kojim je najgrublje i najvulgarnije vređan potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić - navodi se u saopštenju i dodaje. - Nečasni, kukavički i primitivni linč doživeli su prisutni najviši predstavnici FK Partizan, gotovo ceo Upravni odbor, predvođen predsednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom.

Partizan je naveo da je "ogromni helijumski falus" visio početkom drugog poluvremena nad glavama čelnika u svečanoj loži koja nosi ime jednog od najvećih sportista i fudbalera Crvene zvezde.

- Kako bi na taj isti falus gledali Rajko Mitić ili Dragan Džajić u vreme kada je bilo rivalstva ali nije bilo ovakvog primitivizma - upitao je Partizan.

Klub iz Humske je naveo i da ovo nije prvi put da uprava Partizana biva izložena neprijatnostima u loži stadiona "Rajko Mitić".

- Uprkos okolnosti da se upravi Crvene zvezde nikad bilo šta slično nije desilo u loži Partizanovog stadiona, uprkos nameri da se, dolaskom na ovu utakmicu oda počast fudbalskoj igri i domaćinima, gost je od domaćina doživeo ono što nije odlika srpskog čoveka kroz njegovu istoriju. Ukoliko su ovo vrednosti koje promoviše jedan srpski klub, ukoliko je ovo mera ljudskosti i poštovanja rivala, nama nije više mesto u bilo kakvoj komunikaciji sa zvaničnicima FK Crvena zvezda - dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, pozivi na linč funkcionera i izlaganje nesvakidašnjoj neprijatnosti prisutnih gostiju uslovili su da delegacija Partizana napusti svečanu ložu stadiona "Rajko Mitić".

- Ovim činom su se domaćini upisali u nečasnu knjigu onih kojima, kako Njegoš veli, tragovi smrde nečovještvom, a ako na ovo, najzad, ne reaguju organi FSS, reagovaće FK Partizan i istorija - zaključuje se u saopštenju.

JOŠ SPORTA: 

Predsednik Budućnosti: Ne nasedajte na prevaru „sportskog radnika“ N.Č.

Sevilja gubila 2:0, promašila penal, ali na kraju ona žali za tri boda

Tadić pogodio, ali Čelsi zakucao „svece“ za dno

Pep: Junajted i Čelsi su protiv VAR!