Bolonja ove zime htela da dovede mladog fudbalera, Crvena zvezda odbila i potpisala novi ugovor

Nije šala, Italijani za Račića nudili 1.500.000 evra

> 16:47

Biser Crvene zvezde Uroš Račić bio je ove zime na meti nekoliko klubova iz Evrope. Iako je za njega tokom leta interes pokazivao Juventus, najkonkretniji klub u nameri da ga kupi bila je Bolonja. Član Serije A od decembra se vrlo aktivno raspitivao za mladog igrača koji igra na poziciji zadnjeg veznog. Slali su skaute u Beograd, a ljudi iz kluba imali su nekoliko konkretnih razgovora i sa menadžerskom agencijom koja brine o članu omladinske reprezentacije Srbije.

RASTE OPTIMIZAM U REDOVIMA ZVEZDE PRED REVANŠ

- Nemamo više šta da krijemo. Bolonja je ove zime bila zainteresovana da dovede Uroša Račića. Nudili su 1.500.000 evra. U klubu smo procenili da je bolje da ostane u Crvenoj zvezdi i da za sezonu ili dve njegova cena bude udvostručena. Uz to imaće kvalitetan i dobar fudbalski razvoj u svom klubu - izjavio je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Uroš Račić je ove jeseni produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do 2022. godine, a menadžment kluba u njemu vidi igrača koji će na leto moći da odmeni Mičela Donalda. Trener Vladan Milojević tokom jeseni mu je davao šansu, a mladi fudbaler je u svakoj utakmici bivao sve sigurniji i odgovorniji. Svoj kvalitet demonstrirao je u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope protiv moskovskog CSKA kada je u poslednjih deset minuta koliko je proveo na terenu, odigrao bez greške. Rastom, dugim nogama, snagom i pasom umnogome podseća na Slavišu Jokanovića, iz njegovih zlatnih dana u Tenerifama i Čelsiju.

Valja napomenuti da Bolonja ima već godinama skauting u Crvenoj zvezdi. Tako su 2012. godine uspeli da crveno-belima preko menadžera bukvalno otmu talentovanog Uroša Radakovića, igrača gotovo istih karaketeristika kao što je njegov imenjak Uroš Račić. Radaković je papire iz Crvene zvezde “očistio” preko novosadskog Proletera i kao slobodan fudbaler otišao u Italiju. Međutim, sa 18 godina bilo mu je teško da se razvija u Seriji A, pa je pozajmljen Novari, a kasnije i češkoj Sigmi iz Olomuca čiji je danas član.

Očigledno je Uroš Račić za sebe izabrao jedan drugi, čini se bolji put. Da se kao fudbaler formira i sazri u Crvenoj zvezdi, a onda kao takav sreću potraži u inostranstvu.

Piše: Jovan Stanisavljević

JOŠ SPORTA:

Venger rešava gorući problem - Stiže pojačanje iz Barse 

Klop našao letnje pojačanje u Španiji 

Branko Lazić ispisao istoriju - Zvezda furiozno zadržala prvo mesto 

Iliev obećava - Grobari upamtite ovo ime