Parni Valjak pali motore - Đukiću prioritet Evropa

> 12:28

Fudbaleri Partizana danas su zvanično počeli pripreme za drugi deo sezone i za nova iskušenja koja ih očekuju u prolećnom delu. Prvo zvanično iskušenje crno-bele očekuje 15. februara kada će na svom stadionu dočekati Plzen u šesnaestini finala Lige Evope.

Trener ekipe Miroslav Đukić označio je utakmicu protiv Plzena kao prioritet u ovom trenutku.

Znamo da su bitni i liga i kup, ali evropa nam je prioritet jer je prva utakmica na redu. Veoma je bitno za klub ako uspemo da prođemo dalje, jer bi to bio dobar vetar u leđa za sve nas", rekao je Đukić.

Na prozivci se danas nije pojavio Brazilac Everton koji će po svemu sudeći napustiti crno-bele ove zime, jer nije prihvatio novi ugovor, a trenutni mu ističe po završetku aktuelne sezone.

Igrači koji su se pojavili danas u Zemunelu su: Vladimir Stojković, Marko Jovičić, Nemanja Stevanović, Jovan Trnić, Nemanja R Miletić, Nemanja G Miletić, Svetozar Marković, Filip Jović, Strahinja Bošnjak, Bojan Ostojić, Milan Mitrović, Miroslav Vulićević, Dušan Vlahović, Luka Cucin, Slobodan Urošević, Nemanja Antonov, Zoran Tošić, Marko Janković, Strahinja Jovanović, Everton Luis, Nebojša Kosović, Jovan Nišić, Marko Jevtović, Milan Radin, Saša Ilić, Armin Djerlek, Sejduba Suma, Danilo Pantić, Veljko Birmančević, Ognjen Ožegović, Vladimir Djilas, Leandre Tavamba i Djordje Jovanović.

Predsednik Partizana obratio se prvi okupljenim fudbalerima sa izjavom da mu izgledaju nepobedivo.

"Kad vas ovako gledam vi meni delujete nepobedivo, prosto ne mogu da zamislim ko vas može da pobedi. Ipak, trebalo bi da budemo svesni da su porazi sastavni deo fudbala, ali molim vas da imate svest da igrate za Partizan za jedan veliki klub, koji se mora voleti. Vi sa tom svešću pristupite pripremema, nemojte unapred da imate izgovor da to što igrate tri takmičenja vas čini umornima. Pripreme služe da ne budete umorni dok se ne završe sva tri takmičenja", rekao je Vučelić.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura istakao da je se trenutno pregovara sa trojicom fudbalera iz inostranstva, a da su za dvojicu spremni da sačekaju do kraja prelaznog roka.

„Pregovaramo sa trojicom igrača iz inostranstva od kojih smo dvojicu spremni da čekamo do kraja prelaznog roka. Zato što i oni i njihovi klubovi razmatraju sve opcije. U pitanju su dvojica ofanzivnih igrača i jedan zadnji vezni“- rekao je Vazura.

Na prozivci se pojavio i golman Vladimir Stojković, za kojeg se u poslednje vreme pričalo da bi mogao da napusti Humsku ove zime.

"Došao sam, tu sam, kao što vidite, moja želja je nesporna i to ne treba dovoditi u pitanje. Ja sam tu, moja želja da ostanem je takođe tu. Videćemo šta će biti", rekao je Stojković.

Fudbaleri Partizana će u Beogradu trenirati do 24. januara, kada se ekspedicija crno-belih seli na Kipar, gde će ostati do 9. februara.

Crno-beli će na Kipru odigrati šest utakmica. Prva je zakazana za 27. januar protiv poljskog Gornika iz Zabrzea, dva dana kasnije protiv Slovana iz Libereca, a 1. februara protiv ukrajinske Žirke. Za 3. februar zakazan je susret sa češkom Teplicom, da bi 6. februara Partizan igrao protiv letonske Liepaje i generalna proba zakazana je za 8. februar protiv beloruskog Šahtjora iz Soligorska.

Partizan će zvanično drugi deo sezone započeti utakmicom šesnaestine finala Lige Evrope u Beogradu protiv Plzena.