Neka Vijeira kaže ko ga je iz našeg kluba zvao tokom leta ili mu poslao mejl, a ne da se ovako reklamira, ljutito poručio sportski direktor crno-belih

Ilijev oštro odgovorio bivšem fudbaleru Crvene zvezde - "Ne reklamiraj se nego kaži ko te zvao"!

> 10:31

Samo dan ranije Portugalac je u ispovesti Kuriru otkrio da je zbog naklonosti Crvenoj zvezdi odbio bogatu ponudu iz Humske tokom leta. Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev tvrdi da je iskusnom napadaču verovatno dosadno u Japanu, pa je poželeo da podseti srpsku javnost na sebe i da se malo izreklamira preko njegovog kluba.

Stvarno ne znam šta bih rekao za dečka. Ajde, ovako da postavimo stvari, umesto da sad ja nešto dokazujem. Neka Ugo Vijeira kaže ko ga je zvao, imenom i prezimenom, neka pokaže neki mejl, bilo kakav trag, pa da razgovaramo - rekao je Iliev i dodao:

- Ako je tačno to što je rekao, biću mu zahvalan, jer ćemo mi u klubu to jednom za sva vremena da rešimo između sebe. Ako nema dokaz, onda je to želja da se reklamira, jer želi da se zabavlja.

Priča Portugalca, koji od odlaska iz Zvezde igra u japanskoj Jokohami Marinos, podstakla je Ilieva da objasni kako se dovode igrači u Partizan.

Odgovorno vam tvrdim da u Partizan dolaze samo igrači koji prethodno dobiju moju saglasnost. Vijeiru ne poznajem, nikad nisam kontaktirao s njim, niti je postojao u mojim planovima. Smešno je da sad ja objašnjavam kako ga nismo hteli, a još smešnije mi je da demantujem priču da smo bili spremni da damo bogatstvo za njega.

Ugo Vijeira je rekao da je Partizan odbio, jer u Srbiji može da igra samo za Crvenu zvezdu.

U nekom igračkom dobu Zvezdin dres su nosili Stojković, Kljajić, levi bek Miletić, Đuričković i Ožegović, pa bi eventualni transfer povećao koloniju crveno-belih u suprotnom taboru.

- Tim pre, ne bih imao problem da priznam ako smo bili zainteresovani za Vijeiru. Momak je profesionalac, nije više u Zvezdi, sve je to normalno da igrači idu iz kluba u klub. Međutim, u ovom slučaju nema istine - jasan je Iliev.

Iliev ne odbacuje mogućnost da je Vijeiri neki menadžer obećao dolazak u Partizan:

- Možda se pojavio neki menadžer sa tom idejom i rekao Vijeri: „Srediću ti ja Partizan“, ali kod nas stvari ne funkcionišu tako. Agenti ne dovode igrače, oni se kasnije dogovaraju sa klubom o uslovima transfera, ali ono prvo interesovanje kreće od mene. Prvi sam koji procenjuje igrača, pa ako ga poželim, onda počinjemo razgovore.

 

Još sporta:

Bomba Ilijeva trebalo je da bude ljubimac "Delija"!

Predsednik Reala pronašao pojačanje za Murinja u Barseloni!

Milica Mandić osvojila srebro u Monaku!

Danilović: U interesu je košarke da se FIBA i Evroliga opamete!