Kao što već znate, u programskoj šemi RTS-a za četvrtak nije predviđen direktan TV prenos utakmice između Jang bojsa i Partizana, koja se igra sutra od 19 časova.

Zvanično saopštenje! Evo zbog čega RTS ne prenosi utakmicu Jang bojs- Partizan!

> 18:50

Kao što već znate, u programskoj šemi RTS-a za četvrtak nije predviđen direktan TV prenos utakmice između Jang bojsa i Partizana, koja se igra sutra od 19 časova.

Ljubitelji fudbala u Srbiji, koji budu želeli da u direktnom prenosu gledaju ovu utakmicu, moći će to da učine samo na kanalu ''Arena Sport 3'', a tim povodom danas je RTS objavio i zvanično saopštenje zbog čega je došlo do takvog epiloga.

''Prema važećem ugovoru potpisanom sa Uefom, Radio-televizija Srbije ima pravo prvog izbora direktnog prenosa po jedne utakmice svakog redovnog kola Lige Evrope.

Ugovorne obaveze su razlog što se u četvrtak, 14. septembra, na Prvom programu RTS-a u direktnom prenosu od 21 čas emituje utakmica Crvena zvezda – BATE Borisov, dok će se okršaj Partizana i Jang bojsa emitovati u odloženom snimku.

Pravo direktnog prenosa ove utakmice ima TV Arena.

U želji da omogućimo gledaocima da oba meča domaćih timova prate uživo na programu Radio-televizije Srbije, obratili smo se Uefi, tražeći da sa TV Arenom uzajamno razmenimo signal, te da dve televizije istovremeno emituju obe utakmice.

Odgovor Uefe je bio da se neće protiviti takvom rešenju, ukoliko se RTS i TV Arena dogovore o saradnji. Nažalost, nismo uspeli da postignemo dogovor sa kolegama sa TV Arene.

I u daljem toku Lige Evrope, prenosi na RTS-u biće u skladu sa ugovorom'', navodi se u saopštenju.

Podsetimo, direktnog prenosa na RTS-u nije bilo ni kada je Partizan gostovao Videotonu, u revanš meču poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Tada su crno-beli slavili sa 4:0.

Još sporta:

Da li je moguće?! Nećete verovati zbog čega Asensio propušta početak LŠ!

"Zver sa zapada" potpisuje najveći ugovor u istoriji brenda legendarnog Džordana!

Zvezda kompletirala slagalicu: Potpisani ugovori sa trojicom košarkaša! (FOTO)

Haos u Minhenu: Riberi bacio dres, Bajern najavio kaznu!