Reakcija na veliki skandal u režiji FK Novi Pazar

SUPERSPORT365 ANALIZA TRENUTKA: Halo Pazar, da li se razumemo?

> 18:39

Kao neko ko intenzivno prati srpski fudbal, vrlo često sam na ivici da jednostavno ugasim neki od kanala koji prenose naše prvenstvo, i da se okrenem nečem konkretnijem, pa me tako vest o nastavku Superlige i nije baš preterano obradovala. Vrlo često nam iz naše najjače lige stižu zaista apsurdne vesti, poput one o tužbi Radničkog iz Niša protiv Crvene Zvezde u slučaju Pavkov, ali današnja vest iz Novog Pazara je teatar apsurda podigla na jedan viši nivo.

 Pod sloganom „Očekuj neočekivano“ u redakciji Supersporta nas je zatekla vest da FK Novi Pazar, koji se takmiči u Superligi Srbije, nije podlegao sankcijama Disciplinske komisije FSS-a, jer zvanični zastupnici kluba – pazite sad – ne razumeju srpski jezik.

Apsolutno ne sporim pravo nacionalne manjine da koristi svoje pismo u zvaničnim dokumentima. Ne sporim ni izučavanje bošnjačke književnosti u školama, jer nam je ona dala jednog velikog Mešu Selimovića, a i kao neko ko ima dosta prijatelja u Sandžaku, Sarajevu, Mostaru, smatram da je i poželjno da jedni drugi malo bolje upoznamo kako bismo se lakše razumeli. Ono što sporim jeste bahatost i bezobrazluk pojedinaca koji svoje nacionalno pravo koriste kako bi trenutno izbekli kaznu koja im sasvim sigurno sledi. Da li je to neko ko želi da izbegne kaznu pred sudom u mom Prijepolju, ili izvršavanje svojih obaveza prema bivšim igračima u Superligi Srbije apsolutno je svejedno. Bahatost i bezobrazluk su svuda, i ma kako se mi njima služili jednostavno isti, i tu nemamo mnogo šta da dodamo.

Ne znam samo kako će zastupnici kluba ovaj svoj postupak da objasne svom „patronu“ ministru u Vladi Srbije, Rasimu Ljajiću, a biće veoma zanimljivo i da li će se i on oglasiti, ili bar neko od čelnika Novog Pazara, kako bi se sprečila bruka, da zarad jednog papira mi prestanemo jedni druge da razumemo.

Da li je možda rešenje ove novonastale situacije da Fudbalski savez Srbije poništi sve ugovore koje je napravio FK Novi Pazar jer oni nisu deo jezičkih normativa koji su prihvatljivi u sedištu srpskog fudbala na Terazijama? Ili je možda pak rešenje da FK Novi Pazar zaigra neku drugu ligu u kojoj neće imati jezičkih barijera, ukoliko već barem ove sezone nema mnogo toga fudbalskog da ponudi?

U svakom slučaju jedinih ljudi kojih mi je zaista žao, i koji jedini ispaštaju u čitavoj ovoj priči su pravi navijači i ljubitelji fudbala u Novom Pazaru, kojih ima mnogo, a koji moraju hteli ili ne hteli, da prisustvuju novom brukanju svog voljenog kluba.

Na kraju želeo bih da dodam da je jedan sportski centar poput Novog Pazara potreban fudbalski i onako osiromašenoj Srbiji, ali sve dok se on ne pretvori u politiku.

Politike nam je i onako preko glave.

PIŠE: Vladimir Danilović

Još sporta:

REŠAVAJU PRE PROLEĆA: Oni već imaju titulu prvaka Španije u februaru! 

KAKAV MALER ZA KRALJEVE: Bez kapitena dočekuju Espanjol!

PRELOMIO: Ovo je konačna odluka najboljeg košarkaša Sakramenta! 

VEĆ SE PRESELIO: Pakleni vezista stiže iz Barse kod Kontea!