Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivica Iliev potvrdio je da se nije odustalo od ideje angažovanja novog štopera i da bi pojačanje moglo da stigne do kraja prelaznog roka.

ILIJEV POTVRDIO: Partizan dovodi još jednog štopera!

> 10:50

Nakon završetka centralnog dela priprema koje su obavljene na Kipru stručni štab fudbalskog kluba Partizan uveliko uteže ekipu za prvi prvenstveni susret u 2017. godini.

Povodom nastavka borbe za titulu o svemu što se dešavalo u prethodnom periodu za TV Partizan je govorio sportski direktor Ivica Iliev koji je izrazio zadovoljstvo urađenim tokom priprema i izrazio uverenje da će ekipa igrati još bolje tokom prestojećeg proleća.

Nezaobilazna tema razgovora sa Ivicom Ilievim bila je i priča o minulom prelaznom roku i šansama da Partizan angažuje ili proda nekog od igrača u danima koji su pred nama.

"Mnogo puta je rečeno da je prelazni rok živa stvar, sve se tu vrlo brzo menja. Sa većom sigurnošću mogu da kažem da neće biti odlazaka nego što postoji mogućnost da možda napravimo dopunu u defanzivnoj liniji" kazao je Ivica Iliev, a potom potvrdio da bi crno-beli mogli da dovedu još jednog štopera.

"Nije o glavu, ne gori, ali tu smo, na ivici da prelomimo da ojačamo još malo odbrambeni blok, najviše zbog godina malog Bošnjaka i dužeg neigranja Lazara Ćirkovića. Videćemo u narednih par dana kako će se to odvijati" istakao je Iliev.

Prelazni rok u Srbiji traje do 17. februara ali bi Partizan i nakon tog datuma mogao da angažuje igrača koji se ne nalazi pod ugovorom.

Kao što je rečeno, odlazaka neće biti iako navijači strahuju da bi Brazilac Leonardo mogao da bude prodat u Kinu ili Japan gde prelazni rok traje nešto duže.

"Znao sam u šta ulazim kada sam davao obećanja i sada se pokazalo da smo ta obećanja ispunili. Pričalo se o tim klauzulama. Da, klauzula postoji za Leonarda, ali sam rekao da neće otići i nije otišao. Da, došao je generalni direktor kluba na Kipar i ponudio je uslove iz klauzule a zatim još jače uslove i (Leonardo) nije otišao" podseća Ivica Iliev.

Kada je reč o igračima koji su se ove zime priključili crno-belima, Ivica Iliev je zatražio da navijači imaju strpljenja, a posebno se osvrnuo na Leandrea Tavambu.

"Ja sam izuzetno brutalan i mnogo strog kada su analize naših igrača u pitanju i želim uvek više. Nisam bio zadovoljan do poslednje utakmice igrom Leandra Tavambe. Ne na zalaganje, jer on je radio izuzetno naporno, nego na neku njegovu ideju. On je momak iz Afrike, ima neke svoje specifičnosti i mi to moramo da shvatimo. Sa nama je nepunih mesec dana i realno, to je kratak vremenski period. Tek na poslednjoj utakmici je počeo da sprovodi u delo zamisli trenera i pokazao zašto je doveden, samo na toj poslednjoj utakmici" rekao je Iliev.

Sportski direktor crno-belih objasnio je kako ljubitelji fudbala u Srbiji mnogo žure i podsetio na primer Nemanje Miletića koji je u datom trenutku 50% bolji igrač nego što je bio kada je stigao u Humsku. Osim toga, Iliev smatra da su i najbolji pojedinci u timu sada bolji nego jesenas.

"Leonardo je sada bolji igrač nego jesenas jer je prošao pripreme, jer je već bio šest meseci sa ekipom. On i Đurđević deluju još ubojitije sada nego što su jesenas bili" dodao je sportski direktor kluba iz Humske.

Prvi operativac Partizana progovorio je i o Marku Nikoliću, odnosno o onome što su crno-beli dobili povratkom mladog stručnjaka u Humsku.

"Izuzetno sam ponosan, Marko je moje najveće pojačanje i najveće pojačanje Partizana. Ne može ni jedan igrač, bez obzira na kvalitet, da donese timu ono što može trener. Funkcionišemo kao jedno, imamo izuzetno poverenje jedan u drugog. Sve što smo dogovorili pre šest meseci, kada je dolazio, stoji i dan danas. Divna saradnja sa puno poverenja. On je najveće pojačanje jer će od svakog pojačanja izvući maksimum. Videćete, ubeđen sam, već u prolećnom delu sezone na koji nivo je podigao Nebojšu Kosovića i još neke igrače. Nemanju Mihajlovića ponovo vraća na nivo na kojem je bio prošlog proleća. To je nešto što me čini ponosnim i sa sigurnošću mogu da kažem da je Marko Nikolić moje najveće pojačanje" zaključio je Iliev.

Nakon svega rečenog, sportski direktor fudbalskog kluba Partizan smatra da je ekipa jača nego jesenas i da je spremna da uđe u borbu za trofeje u domaćem šampionatu i nacionalnom Kupu.

Prvi takmičarski meč u 2017. godini fudbaleri Partizana odigraće u nedelju protiv Rada.

Još sporta:

LIVERPUL NA POTEZU: Niko nije mogao da ga plati 40 miliona, a sada ga dovodi Klop

NE STRANCIMA: Dok je Muslin selekor, "Orlovi" su samo Srbi! 

LALAT PROBUDIO "BRĐANE": Čuka do leta ona stara!

SUŽEN SPISAK: Da li će on zameniti Luisa Enrikea?!