Bjeković traži ostavke!

NIKO NE ZNA NIŠTA O DUGOVIMA: Šta će to biti sa Partizanom!

> 09:43

Posle jučerašnje vesti o suspenziji Partizana iz evropskih takmičenja stižu i prve reakcije legendi kluba, dugogodišnjih funkcionera, trenera...

Iako aktuelni čelnici kluba iz Humske i dalje pokušavaju da ubede javnost da je UEFA ''pogrešila'', da ćemo na leto gledati Partizan u Evropi i da će sve da bude u redu, Nenad Bjeković i Ljubiša Tumbaković im, između ostalih, izgleda baš i ne veruju.

Čovek koji je bio najveća opozicija Miloradu Vučeliću i njegovoj ekipi na čelu Partizana tokom prošlogodišnjih burnih izbora u klubu, Nenad Bjeković u izjavi za ''Novosti'' smatra da posle ovako drastične odluke UEFA, aktuelna uprava mora odmah da ode iz Partizana.

''Svi pravi Partizanovci vrlo dobro znaju šta ovo znači za klub i za tim i više je nego jasno ko treba da snosi najveće posledice za ovo što nas je sve neprijatno iznenadilo'', istakao je Bjeković, uz opasku da ne želi da skuplja bilo kakve poene na nesreći Partizana.

Još jedan bivši sportski direktor, zatim potpredsednik kluba, ali pre svega trofejni trener Partizana Ljubiša Tumbaković takođe je razočaran onim što se dogodilo njegovom klubu.

Popularni Tumba, koji trenutno obavlja funkciju selektora reprezentacije Crne Gore, poručio je da se u Partizanu godinama radi ''bez plana'' i da je najnovija odluka UEFA samo posledica lošeg rada.

''Strategija razvoja fudbala se pravi za 10-15 godina, a kod nas se pravi za 10-15 dana. I onda nas čudi kada nam UEFA odreže drakonske kazne. I ko će sada da dođe u Srbiju da igra fudbal'', pita se Tumbaković, uz bojazan da će ovo izazvati još veći egzodus naših najtalentovanijih igrača u inostranstvo.

A za to vreme, čovek koji je doskora bio na čelu Partizana, takođe legenda kluba, Ivan Ćurković, tvrdi da - ''nije u toku'' i da ''ne zna'' kada su dugovi napravljeni?!

Čini se da komentar nije potreban, baš kao ni na jučerašnju rečenicu Miloša Vazure povodom odluke UEFA, a koju je preneo ''Blic''.

''Oni su pogrešili, verovatno jer je u pitanju porez, a mi smo reprogram poreza predali poslednjeg dana. Verovatno su tako pogrešili'', zaključio je Vazura, uz poruku da Partizan ''sigurno neće biti suspendovan''.

A šta ako je pogrešio neko drugi? Hoće li snositi odgovornost? Takvu opciju juče u Humskoj nisu ni pominjali...

Još sporta: 

NASTAVLJAJU PO SVOME: Konte poslao još trojicu na pozajmice! 

'REDSI' IZNEVERILI: Tadićeva ekipa srušila Liverpul pred svojim navijačima!

ZBOGOM, REPREZENTACIJO! Brazil ostaje bez legende!

NEZAUSTAVLJIVI TRIO MSN: Barselona je u četvrtfinalu Kupa kralja!