UEFA SUSPENDOVALA PARTIZAN NA TRI GODINE: U Humskoj tvrde da je uslovno! (FOTO)

> 14:16

Kako prenosi Asošiejted pres (AP), Partizan ima oko 2,5 miliona evra neplaćenih dugova zaključnom sa septembrom 2016. godine.

Najveći deo tog novca je na ime poreza i socijalnih davanja državi Srbije.

UEFA je odlučila da je ovakva kazna neophodna jer je Partizan nekoliko puta kršio pravila o neplaćenim dugovima u poslednjih pet godina.

Partizan je u "sličnoj situaciji" bio 2013. godine, kada je klub suspendovan na godinu dana iz takmičenja UEFA, pa evrpska kuća fudbala smatra da je žešća kazna jedina odgovarajuća i sposobna da ispravno utiče.

Iako je prvobitno objavljeno da je suspenzija u trajanju od tri godine, u UEFA su razjasnili da je reč o zabrani igranja tokom jedne sezone, prve od naredne tri u kojoj klub izbori učešće u nekom od evropskih takmičenja.

Istovremeno, iz Partizana su poručili da nije u pitanju suspenzija, već da klub "do kraja meseca mora da uplati 360.000 evra".

Nije poznato kome taj novac treba da se uplati, niti kako je moguće da UEFA na svom sajtu objavi konačnu odluku.

Kako se navodi u odluci Tela za finansijsku klupsku kontrolu UEFA, žalba je moguća u narednih deset dana, ali ne na adresu UEFA, već će crno-beli ovaj slučaj morati da, ako žele, iznesu pred Sudom sa sportsku arbitražu u Lozani.

Smiley face

Još sporta:

FIBA LŠ OVO DO SADA NIJE VIDELA: Navijači uleteli na teren da proslave pobedu Partizana! (VIDEO) 

JANKO U ČETVRTFINALU BANGKOKA 2: Bez poraza u 2017. godini još uvek! 

ZNA I DA ZARAĐUJE NA IGRAČIMA: Murinjo odlično naplatio igrača na kojeg ne računa! 

MILAN DOVEO PRVO POJAČANJE: Doveli istog igrača kao i pre 10 godina!