Stefan Čupić je čuvar mreže OFK Beograda, iza njega je sezona koja je bila veoma dinamična, a Stefan je direktno bio deo pisanja istorije. Branio je u svom rodnom Nišu na utakmici koja je obeležila srpski fudbal, jer je tim Romantičara istrčao sa najmladjim sastavom u istoriji.

Stefan Čupić - Golman za budućnost

> 17:15

Prosek godina je bio 19.72, a na tom meču rezultat je bio 0:0, a jedan detalj je posebno obeležio, kasnije, istu tu sezonu. Na 11 utakmica ukupno, računajući i poslednji susret na Karaburmi, takodje protiv Nišlija , mreža mladog čuvara mreže se nije zatresla. Samim tim, uspeh za uspehom koji je pratio Stefana doveo ga je i do kapitenske trake Romantičara, a posebno raduje i podatak da je Karaburma nesavladiva tvrđava, jer sve utakmice koje su odigrane u prolećnom delu na Omladinskom stadionu ove sezone, pokazale su da protivnički napadači nisu imali sreće u duelima sa Stefanom Čupićem. Mreža se nije zatresla uopšte.

GOL MAŠINA! Partizan dovodi meksičkog golgetera? (VIDEO)

Sezona je bila iznad mog očekivanja s obzirom da smo se prošle sezone borili za opstanak, a ove smo među prvih 5-6 ekipa. Sezona još uvek traje i nastojaćemo da se popnemo još koji stepenik, automatski kad sagledam sve što je iza mene i sopstvenim učinkom sam veoma zadovoljan. Sve u svemu jaku ocenu bih dao ovoj sezoni.“

Uspeh je deo kolektiva: „Krasi nas jaka odbrana. Tih 11 "nula" nije slučajnost, jer se u odbrani dobro razumemo. Rekoh, sezona je još uvek u toku i daću sve od sebe da povećam taj bilans na kraju prvenstva, a očekuju nas tri dobra meča. Gostovanja u Lučanima i Jagodini i derbi sa Zvezdom.”

Karaburma je ispisala stranicu koja iza sebe ima mirnu mrežu: “Imponuje mi taj podatak da na Karaburmi nisam primio gol. Poseban motiv posebno ističem koji mi daje krila, a to je dvanaesti igrač. Uvek imam veliki motiv pred svojim navijačima da se dokazujem.” 

Uspesi se nižu kao na traci, a traka je stigla: “Iznenadio sam se pozitivno kad mi je šef stručnog štaba dao traku. To je velika čast i obaveza za mene. Mislim da sam je nosio na pravi način i opravdao poverenje.”

Stefan je na golu najmlađeg sastava u istoriji srpskog fudbala, pisao je istoriju fudbala i kao deo kolektiva koji je osvojio evropsko prvenstvo u Litvaniji, a uz njega u ekipi su i igrači koji su članovi selekcije koja je izborila plasman na Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu: “Veoma sam ponosan na sve uspehe, kao i na saigrače, pišemo istoriju i nosimo se sa svim izazovima, a isplivavamo još jači. Nosimo se sa mnogo iskusnijim igracima od nas i verujem da ćemo nastaviti niz uspeha i u narednim danima, mesecima...”

Dvanaesti igrač je poseban motiv Stefanu, skandiranje: “Čupa Ofkovac”, je postala krilatica na terenima u Srbiji: “Navijači su nešto posebno. To su pre svega moji dobri drugari. Ukazali su mi poverenje i ja im to vraćam najbolje sto umem na terenu. Hvala im na svemu.”

Stefan je pre samo nedelju dana proslavio 21. rođendan, a interesantno da je njegovim stopama krenuo i mladji brat Miloš koji je 5 godina mladji i čuvar je mreže mlađih kadeta OFK Beograda.

Izvor: OFK Beograd