Legenda Bajerna protiv ulaska stranog kapitala u Bundeligu

Rumenige brani da inostrani investitori uđu u nemački fudbal

> 15:43

Direktor minhenskog Bajerna Karl-Hajnc Rumenige branio je projekat Nemačke fudbalske lige (DFL) koji bi omogućio investitorima da preuzimaju većinske pakete akcija u nemačkim klubovima.

Veliki uspeh našeg ženskog vaterpola

- Nadam se da će DFL odbaciti pravilo 50+1 - naveo je Rumenige u danas objavljenom intervjuu u magazinu GQ, misleći na sveto pravilo nemačkog fudbala kojim je trenutno zabranjeno da jedan investitor ima većinsko vlasništvo u nemačkim profesionalnim klubovima.

Rumenige, koji je doprineo da Bajern postane jedan od najbogatijih klubova na svetu, bez bilo kakve spoljne podrške, poput ruskih oligarha ili katarskih investicija, rekao je da se mora "osigurati bezbolna tranzicija".

- Treba postaviti osigurače da bi se osigurala bezbolna tranzicija. Verujem da svaki klub treba sam da odluči da li želi da se otvori investitorima ili da potpuno odbije da se otvori - izjavio je on.

Generalni direktor DFL Kristijan Zajfert u februaru je najavio nameru da počne konsultacije s klubovima o ukidanju pravila "50+1".

Konstatujući učestalo slabe rezultate nemačkih klubova na evropskoj sceni i nedovoljnu atraktivnost Bundeslige za najbolje igrače, on je ocenio da bi dolazak investitora mogao da podigne nivo nekoliko klubova i učini ih stalnim učesnicima evropskih takmičenja.

Bajern je jedini nemački klub koji je uvek u Ligi šampiona, a finansijski stoji odlično. Statut bavarskog giganta obavezuje klub da sam poseduje najmanje 70 odsto svojih akcija, i tako faktički sprečavaju da ga preuzme bilo koji investitor.

JOŠ SPORTA: 

Ivana Španović atletičarska meseca u Evropi

Novi Pazar bolji od Radničkog

Odvratan potez: Alves obrisao sline o Ronaldov dres

Siti može i da izgubi, Juve nakon preokreta u četvrtfinalu!

Donald: "Nije ovo naše najbolje izdanje"