Golman rukometne reprezentacije Nemačke o predstojećem EP

A šta kaže Vuk: Ne razmišljamo o zlatnoj medalji!

> 18:00

Golman rukometne reprezentacije Nemačke Andreas Volf rekao je danas da niko u njegovoj ekipi ne razmišlja o osvajanju zlatne medalje na predstojećem Evropskom prvenstvu, već jedino o prvom meču protiv Crne Gore. Nemačka će na šampionatu u Hrvatskoj braniti titulu šampiona Evrope osvojenu pre dve godine u Poljskoj. Jedan od heroja Nemačke u pohodu na zlato bio je upravo Volf. On je u intervjuu za ehf-euro.com rekao da ni na sekund nije pomislio na to prvenstvo i finale protiv Španije.

- Pred nama je novi turnir, imamo novu ekipu, novu taktiku i novog trenera. Moramo da se prilagodimo novim protivnicima pa nam osvrtanje unazad nije od nikakve koristi. Fokusirani smo na sadašnjost, ne prošlost i sada je trenutak kada treba da se dokažemo - rekao je Volf.

Nemačka će igrati u Grupi C sa selekcijama Makedonije, Crne Gore i Slovenije. Volf je naveo da je prva preokupacija njegove ekipe meč sa Crnom Gorom.

- Niko u ekipi ne razmišlja toliko daleko u budućnost i o osvajanju zlatne medalje. Naša prva preokupacija je meč s Crnom Gorom i samo se na to fokusiramo. Sledeći korak je Slovenija, a nakon tog razmišljaćemo o Makedoniji - rekao je Volf i dodao. -  Najjači smo kada smo usredsređeni samo na prvog narednog protivnika. U Francuskoj na Svetskom prvenstvu smo imali drugačiji pristup i tamo smo izvukli veliku pouku. Nadam se da smo nešto od toga i naučili.

Utakmica između Nemačke i Crne Gore igra se u subotu od 17.15.