Muška rukometna reprezentacija Srbije doživela je novi poraz u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

"Orlovi" doživeli novi poraz - Ovog puta od Slovenije!

> 21:58

Nakon poraza u duelima sa Švajcarskom, Rumunijom i Makedonijom, srpski rukometaši kapitulirali su i u susretu sa selekcijom Slovenije.

Trećeplasirana reprezentacija sa poslednjeg Svetskog prvenstva za rukometaše savladala je "Orlove" rezultatom 36:32 (15:15) u meču odigranom u Murskoj Soboti.

Jovice Cvetkovića bili su u egalu sa trećom reprezentacijom sveta u uvodnih 40 minuta meča, da bi Slovenci u poslednjoj trećini meča uspeli da se odlepe i mirno privedu utakmicu kraju.

Domaćin je iskoristio nekoliko dobrih odbrana Urbana Lesjaka i rastračanog Janca da slomi otpor našeg nacionalnog tima u poslednjoj trećini utakmice.

Dve selekcije sastaće se još jednom u sredu od 18 časova u Velenju što će za reprezentaciju Srbije biti poslednja provera pred početak Evropskog prvenstva.

SLOVENIJA: Blagotinšek 5, Heningman 2, Marguč 5 (2), Janc 8 (1), Cingesar 3, Cehte, Medved 2, Zarabec, Bezjak 2, Grebenc 2, Žabić 1, Mačkovšek 2, Leban 1, SKok 9 odbrana + sedmerac, Lesjak 6 odbrana, Suholeznik 2, Mlakar 1

SRBIJA: Šešum 2, Đukić, Nenadić 4, Radivojević 3, Marković 2, Đorđić 5, Stojković, Ilić N 4 (1) Zelenović 3, Beljanski 2, Marsenić 2, Obradović, Vujin 3, Jovanović 2, Ivanišević jedna odbrana, Cupara 14 odbrana

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj počinje 12. januara utakmicama Švedska - Island i Hrvatska - Srbija u "Spaladium Areni" u Splitu.