Šta je to JetSurf i kako je srpkinja osvojila talase (FOTO) (VIDEO)

> 02:45

Prvo da počnemo sa tim šta je JetSurf?

Ovaj sportski hibrid nazvan Jet Surf predstavlja kombinaciju tradicionalnog surfovanja sa snagom i energijom jet skia. Kompaniju JetSurf osnovao je još 2008. Martin Sula. Upravo su Suline daske one koje se najčešće koriste i koje su ujedno i najkvalitetnije. 

JetSurf nudi tri različite verzije luksuznih modela ovih power boardova: Ultra Sport, Factory GP 100 Model i Rookie Jet Surf. Prvi izbor je model Rookie Jet Surf koji postiže brzine do 30 milja na sat dok s druge strane  model Factory GP 100 može dostići brzinu čak do 35 milja na sat.

Budući da su daske opremljene motorima, staro tradicionalno surfovanje se zaboravilo tako da smo dobili nešto mnogo ekstremnije i zanimljivije. Dakle voda i veština, i na to dodajte snažni motor i vaš ugođaj na vodi može biti neverovatan. U svakom slučaju energija, brzina i snaga su zarazna kombinacija ovog sporta koja svakodnevno privlači veliki broj novih gledalaca pa i učesnika.

A nebismo mi bili država kakva jesmo da i u ovom sportu nemamo našeg predstavnika. Miona Badžević Anđelković je naša uzdanica u ovom novom sportu. Miona je naša heroina koja je prva probila led i uplivala u ovaj ekstremni sport i ide joj i više nego dobro. Ona je trenutno jedina osoba iz Srbije koja je prošla obuku na Češkoj akademiji. Ujedno je bila i deo velike turneje na kojoj je bila jedini ženski test vozač. Miona je bila i deo Monako Yaht Show-a gde je dobila tu čast da prva isproba najnovije modele koji su tom prilikom bili izloženi. 

Ostale snimke sa ovog događaja možete videti na Jetsurfing Nation jutjub kanalu koji želi da afirmiše ovaj sport. Mioni Badžević Anđelković je takođe napravila jedan istorijski uspeh kada je na trci u Španiji pobedila bez obzira što je u konkurenciji sa njom bilo i muških takmičara. Iako u ovom sportu postoje obe kategorije, naša Miona je bila jedina takmičerka na događaju te je morala da se nadmeće sa jačim polom.

Ovde možete videti šta ona to ume i koliko je uspešna u ovome:

Miona uz tebe smo, samo tako nastavi i nemoj da odustaješ! Odlično ti ide!