Ženski slalom u Lencerhajdu doneo senzaciju

Iznenađenje u slalomu, Slovakinja prva, Šifrin bez plasmana, Ignjatović 24.

> 14:06

Slovačka skijašica Petra Vlhova priredila je iznenađenje u Lencerhajdu pobedom u slalomu u Svetskom ski kupu. Vlhova je do trijumfa stigla posle šestog vremena iz prve vožnje, a iza sebe je ostavila Šveđanku Fridu Hansdoter 0,10 sekundi i Švajcarkinju Vendi Holdener 0,52. Liderka u generalnom poretku SK, Amerikanka Mikaela Šifrin imala je 1,12 sekundi prednosti posle prve trke, ali je u finišu druge promašila kapiju i ostala bez plasmana.

Prvi put od Levija i 11. novembra Šifrin nije pobedila u trci slaloma. Trku u Lencerhajdu je na 24. mestu završila srpska skijašica Nevena Ignjatović, sa 5,16 sekundi zaostatka za pobednicom.  Ispred skijašica je još jedna naporna nedelja pre puta na Olimpijske igre u Pjongčang, u utorak je na programu paralel slalom u Stokholmu, a potom još dve trke u Garmiš-Partenkirhenu krajem sedmice.

Šifrin je ostala prva u poretku slaloma sa 780 bodova, a sada joj je prva pratilja upravo Vlhova, koja je prestigla Hansdoter.  U poretku SK Šifrin je još dominantnija sa 1.513 bodova, dok je drugoplasirana Holdener sa upola manje.