Odbojkašice se plasirale na Fajnl-siks!

> 09:22

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je pobedu na startu turnira 20. grupe petog vikenda prve Lige nacija u Santa Feu i teoretski obezbedile učešće na Finalnom turniru u Nanđingu.

Rukometašice dobile protivnike na EP

Odbojkašice su u Santa Feu pobedile selekciju SAD sa 3-1 (30:28, 23:25, 25:20, 25:18) u utakmici prvog kola petog vikenda.

Sjajan meč su odigrale odbojkašice Srbije i savladale prvoplasirane protivnice. Pobeda je mogla biti i maksimalna, ali su Amerikanke uz dosta sreće stigle do izjednačenja 1:1 u setovima. Naš tim nije dozvolio da ga to uplaši, već je naprotiv, bio izuzetno motivisan, borben i lucidan, pa je pobeda više nego zaslužena. 

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Bojana Milenković sa 23 poena, tri manje upisala je Ana Bjelica, dok je Jelena Blagojević utakmicu završila sa 15 poena. U redovima SAD najbolja je bila Mišel Barč-Hakli sa 26 poena. 

Srbije će u drugom kolu igrati protiv Argentine, u četvrtak, 14. juna od 1.40 časova po srednjoevropskom vremenu, a u poslednjem, trećem kolu protiv Koreje u četvrtak, 14. juna od 22.40 časova, uz direktne prenose na TV Sport Klub 1.

JOŠ SPORTA:

Barem u nečemu da budemo prvi na Mundijalu!

Ljunberg se vraća kući!

Meleg želi da bude kao Kanga!

Miloje od starta jako!