Vakifbanka ponovo na krovu Evrope!

> 22:18

Vakifbank je na krovu Evrope!

Ovo su sastavi za El Klasiko (FOTO)

Odbojkašice Vakifbanke su u finalu u Bukureštu ubedljivo savladale Volej Albu Blaž našeg Darka Zakoča 3:0, po setovima 25:17, 25:11, 25:17 i još jednom svima stavile do znanja svima da su najbolje. 

Pitanje pobednika nije se postavljalo. Na mreži potpuna dominacija. Meč su otvorile serijom 9:1. U drugom setu 6:1 za početak. Do tehničkog tajm-auta čak 16:4. Milena Rašić - koja je postigla ukupno 10 poena - blistala je u tom periodu igre. Tek u trećem delu igre Rumunke - čije boje brane i Nataša Krsmanović, Tijana Malešević i Aleksandra Crnčević - pokazuju znake života. Vode sa 3:0, pa 8:4, ali tada se budi Holanđanka Loneke Slutjes i postavlja stvari na pravo mesto. Izjednačenje već na 9:9, preokret na 11:10. I onda rutina. Čast Rumunkama, ali Vakifbank je u ženskoj odbojci ono što je Real u fudbalu. Samo bez tolike istorije.

Za najbolju igračicu Fajnal fora proglašena je Gezde Kirdar. Ona će se posle ovog turnira penzionisati. Pa ako postoji pravi način da se prekine onda je to ovaj sa titulom prvaka Evrope i MVP priznanja.

Nagrade za najbolje primačice otišle su u ruke Kimberli Hil iz italijanskog Koneljana, te Kineskinje Žu Tingiz Vakifa. Među srednjim blokerkama odskočile su naša Milena Rašić i Neka Obijamaka Onjeđekve iz Albe Blaž. Najbolja korektorka je Kubanka iz Albe Ana Jilijan Kleger Abel. Najbolji server je Poljakinja Joana Vološ iz Albe, najbolji libero Gizem Orge iz Vakifa.

JOŠ SPORTA:

Dobra fora - igrač zeznuo sudiju

Madrid - Duci u glavnom žrebu, Troicki izvisio opet

Duca opet prvi - 2/2

FIBA LŠ - Mursija savladala Ludgvisburg u borbi za treće mesto