Veterani Zvezde ugostili svoje vršnjake iz Kalgarija

> 15:57

Ledena dvorana Pionir juče je bila mesto susreta vrsnih hokejaša, koji su nekada činili sastav SKHL Crvena zvezda, ali i drugih srpskih timova i hokejaša iz Kalgarija, od kojih su neki igrali čak i u prestižnoj AHL ligi.

Prvi susret je završen rezultatom 5:4 za Crvenu Zvezdu, dok su drugi meč dobili Kanađani rezultatom 4:1, a druženje je nastavljeno i po završetku manifestacije. 

“Reč je o grupi veterana, iz Kalgarija, Kanade, koji su na proputovanju po Evropi. Njihova prošla destinacija je bila Zagreb, iz Zagreba dolaze u Beograd. Tu su sada sa nama i sa veteranima Crvene zvezde, pa organizujemo dve prijateljske utakmice, od kojih je jedna bila sinoć, a druga je danas u Pingvinu. Oni su momci koji su imali jedan napredan nivo takmičarskog hokeja u Kanadi. Neki su igrali AHL ligu, koja je odmah ispod NHL-a. Željni su da upoznaju Beograd i srpski hokej. Smešteni su na par dana, igramo dve revijalne utakmice, takođe će neki njihovi igrači izaći na led sa našom decom, koji se inače bave trenerskim poslom u Kanadi, tako da je jedan pravi hokejaški spektakl počeo sinoć i biće ga i večeras. Naši su igrači koji su uglavnom nekada igrali u Zvezdi, od preko četrdeset godina, u tri postave, tako da je to All Star Crvene zvezde, protiv All Star – a Kalgarija.”, istakao je Jovica Rus, koji je nastupao za ekipu Crvene Zvezde. 

Roster Crvene zvezde činio je sledeći sastav: golman je bio Luković M., dok su se među igračima našli Rus J., Jankovic N., Danon B., Milinković N., Jovanović I., Bogdanović I., Đorđević Lj., Juloski M., Kravljanac S., Stević V., Tatić D., Janković B., Orlov A., Đokić D., Pavlović M.

Za goste iz Kanade strelci su bili Shayne Keetbaas, Scott Jarvis, Leigh Sowerby i Rob Payne. U sastavu gostiju još su nastupali Cam Fuglerud, John Blow, Alex Gregory, Mike Monument, Dave Manning, Joe Kendal, Ben Storey, Justin Kohls, Eric Payne, Nick Suchowsky i Cory Peel.

Nadamo se da će ovakvih susreta u budućnosti biti što više, a posebno da će u Beograd dolaziti prestižne ekipe koje će svoje snage odmeriti sa seniorima Crvene zvezde.